Astăzi fac lucrurile cu cap și coadă
March 6, 2014
De ce merg eu în Bază
March 6, 2014

Viața e de rahat, dacă așa vrei tu să fie!

Mi s-a reproșat de multe ori că nu sunt stabilă. Nu în sensul ăla, mintal, ci raportat la proiectele în care mă implic. Îi înțeleg și pe oamenii ”pe care te poți baza”. Nu-ți da ochii peste cap înainte să citești mai departe. Mă refer la oamenii care, chiar dacă nu le mai place sau nu se mai regăsesc într-un proiect, stau țintuiți acolo până la final din diferite motive: pentru că au nevoie de bani, pentru că ”nu dă bine să renunțe” sau pentru că ”așa e normal”.

Ei bine, eu nu pot să rămân într-un proiect care nu îmi mai aduce satisfacții, să plâng în pernă și să mă bat cu biciul pe spate, doar pentru că ”nu e ok să renunți”. Am fost învățați așa de prost de mici să nu renunțăm și să îndurăm toate ”furtunile vieții”, încât am uitat să fim fericiți. Să facem zi de zi lucruri care ne aduc zâmbetul pe buze. Nu știu cum e la alții, dar pentru mine prioritar e să fiu fericită și absolut deloc să fac ceva doar pentru că dă bine în tipare. Și mă concentrez în fiecare zi la asta. Iar dacă un proiect care mi-a plăcut se transformă într-unul absolut chinuitor, de ce să ne chinuim reciproc?

Nu-ți place ceva legat de viața ta? Breaking news: Ai puterea să faci o schimbare! Nu mai pot cu oamenii care se plâng tot timpul că viața e grea, că jobul e de rahat, că soțul nu e un delicat, că s-au săturat să facă tot timpul aceleași chestii monotone. Oameni buni, obișnuința este una dintre cele mai puternice arme! Și când se instalează adânc în viața ta și te trezești spunând tot timpul ”Ei, din obișnuință”, atunci e nasol. Viața e grea doar dacă o lași să fie grea. Jobul e de rahat, dacă nu ți se potrivește și dacă nu demisionezi naibii. Soțul nu te satisface, fie pentru că l-ai ales greșit, fie pentru că nu comunicați. Și lista poate continua la nesfârșit. Dar toate lucrurile negative pot fi schimbate în bine.

Și totul trebuie să pornească de la tine. Să conștientizezi că schimbarea continuă este bună, să îți dorești să ieși din zona de confort și să faci într-adevăr pasul ăla. Și să vezi atunci satisfacție pe capul tău! Dar dacă nu vine de la tine și dacă mergi pe principiul ”Oricum degeaba fac asta, că tot nu va fi bine”, atunci ești ca oamenii ăia care dau sute de euro să participe la o conferință de rahat, care cică te învață cum să fii fericit, și când ieși de acolo îți spui ”Acum să mă întorc la viața mea de 2 lei”.

Așa că hotărăște-te: pui piciorul în prag, faci o schimbare și faci ceva pentru fericirea ta sau rămâi în cutia ta de nefericire, încarcerat de obișnuință și te plângi că “life sucks”?

Sursa foto: weaktobeast.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

3 Comments

  1. […] Poate ești chiar tu unul dintre ei! Unul dintre acei oameni care se plâng în mod constant că ”viața e de rahat”, că au cel mai ”nașpa” serviciu, că șeful lor este ”tata idioților”, că banii sunt […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.