carte-in-pat
Azi citesc
February 15, 2016
femeia independenta
Femeia independentă
February 16, 2016

Vă rog eu, nu mai „expuneţi”

Dacă e ceva ce mă scoate din sărite în secunda 2, acel lucru este diseminarea de informaţii de pe site-uri dubioase. Mor când văd un articol de pe expunere share-uit pe un grup de mămici!

Măi, oameni buni, voi nu vă gândiţi cât rău faceţi? Câtă frică şi panică semănaţi în sufletul părinţilor care nu ştiu de unde să-şi ia informaţii credibile, aşa că acel grup de pe Facebook e singura lor sursă? A, că asta e o greşeală imensă şi că nu ar trebui vreodată să facă aşa ceva, asta e partea a doua.

Dar de ce să faci rău unor oameni neinformaţi? De ce să pui botul la fiecare ştire senzaţională publicată de un site pe care, dacă îl cauţi pe verificasursa.ro, îl găseşti sigur în lista site-urilor ce diseminează informaţii false? De ce propagi un neadevăr, mai ales unul care va face rău?

Tocmai am dat peste un articol legat de bebeluşii cu insuficienţă renală din Argeş, postat de o doamnă pe un grup de părinţi din Iaşi, conform căruia vinovatul pentru această tragedie ar fi vaccinul anti-hepatic. Cum naiba să scrii aşa mizerie de articol şi, mai ales, cum să nu ai atâta minte încât să postezi aşa mizerie pe un grup de părinţi? Ca să aibă de ce nu dormi noaptea? Mi-a crescut tensiunea instantaneu!

O prietenă mi-a spus de mai multe ori că nu pricepe de ce stau pe astfel de grupuri de părinţi, că mai mult mă enervez. Stau tocmai pentru a da o şansă informaţiilor reale, pentru a contracara cu argumente reale astfel de aberaţii. După ce am citit postarea respectivă şi am răspuns, ea a fost ştearsă. Eu consider asta o mică victorie a adevărului.

După ce îmi voi regla şi tensiunea, voi fi un pic mai fericită pe ziua de azi…

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.