De ce merg eu în Bază
March 6, 2014
Supermarketuri sau țărani?
March 7, 2014

Un leu, un bilet, un share. Tu alegi!

Nu suntem nemuritori, cu toții știm asta. Dar atunci când sfârșitul dă semne de apropiere, ne-am dori să-i putem împiedica vizita.

Dragoș Iftimie se luptă cu sfârșitul de mulți ani. A câștigat multe bătălii dar nu suficiente, căci boala-i nenorocită insistă să reapară de fiecare dată.

Dragoş Iftimie este unul dintre cei mai buni elevi de la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin”, din Galați. Are 17 ani, este în clasa a XI-a la profilul Arhitectură şi a obţinut, în 2013, premiul I la desen, la două concursuri şcolare naţionale, desfăşurate la Galaţi şi Tulcea.

A fost diagnosticat în 2007 cu tumoră neuroectodermală (cancer la nas) și de atunci viața sa a devenit un câmp de luptă. A urmat tratamente peste tratamente şi a făcut radioterapie în Austria. Deşi a încheiat 24 de cicluri de tratament cu cobalt şi a ţinut şi un regim alimentar sever, în 2010 boala a recidivat. Acum, pentru a-şi putea continua tratamentul – radioterapie cu protoni, la Rinecker Proton Therapy Center din Munchen, Germania –  îi sunt necesari 21.000 de euro.

Nu știu cum se simte restul lumii când dă peste astfel de cazuri pe internet sau la televizor, dar știu cum mă simt eu. Îmi doresc să pot ajuta fiecare suferind în parte, măcar cu un share și un articol pe blog. Și în naivitatea mea, cred că pot face o diferență astfel. Cred că poate, la un moment dat, articolul va ajunge la un posesor de 10 mașini și 2 vile, care va renunța la achiziționarea insulei mult dorite și va dona banii necesari unei operații reușite; necesari salvării unui suflet.

Dar să nu uităm că asta nu se întâmplă atât de des precum ar trebui și să donăm și noi din puținul nostru, cu speranța că suma se va strânge la timp.

De asemenea, pentru gălățeni și pentru cei care vor ajunge în Galați în perioada următoare, puteți să îl ajutați pe acest tânăr talentat, participând la evenimentele caritabile organizate de Club Scena și Club Infinity.

Povestea am aflat-o și de la Simona Tache, unde puteți citi rândurile cutremurătoare ale unuia dintre profesorii lui Dragoș.

Sursa foto: facebook.com/AlaturiDeDragos

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.