Azi găteşte EL
September 23, 2014
Azi merg la sală
September 24, 2014

Televizorul, un rău necesar?

”Nu prea mă uit la televizor. Nici eu!” – cam așa e o conversație în ultima perioadă. Cumva nimeni nu se mai uită la televizor dar au crescut vânzările la LED-uri, plasme TV, modele 3D și LCD-uri. Nu ne uităm la televizor dar îi facem loc în casa noastră și vrem un ecran cât mai mare.

E adevărat că și eu am un televizor ce cred că era modern în anii `90 însă în fiecare dimineață, ascult știrile în timp ce mă pregătesc pentru serviciu. Da, pot spune că e un fel de radio pentru mine. Ar fi absurd să mă transform într-o neprihănită ce locuiește în chilie având în vedere faptul că îmi place să stau la bulevard și să ies în oraș.

E important să fii informat, să știi ce se întâmplă în jurul tău și să poți alege ce anume te interesează și ce nu. Cum să înțelegi manipularea mediatică dacă habar nu ai ce înseamnă? Cum să discerni între ce e o știre pertinentă și ce e instigare la revoltă generală dacă nu auzi chemarea la Plimbare?

Cred că orice mijloc de informare e important atât timp cât ne face să ne dorim să fim mai educați, mai echilibrați și în cunoștință de cauză. De asemenea, orice modalitate de informare e nocivă dacă îi permitem doar să ne hrănească partea agresivă, temerile și comportamentele compensatorii de tipul victimizării și delăsării.

Avem întodeauna opțiuni și libertatea de a alege. Important e să avem toate datele când facem asta. Dacă ne închidem într-o bulă și refuzăm zgomotul de afară vom trăi feriți de toate însă nu știu dacă asta înseamnă cu adevărat realitate.

Sursă foto: dbadesigns.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.