Un leu, un bilet, un share. Tu alegi!
March 7, 2014
Azi mănânc un dulce din copilărie
March 7, 2014

Supermarketuri sau țărani?

De ceva vreme a izbucnit scandalul cu supermarketurile și țăranii, pornind de la dorința unui parlamentar de a închide supermarketurile în week-end, pe motiv că așa i-ar face pe oameni să cumpere și de la țărani alimente. Au apărut chiar și povești lacrimogene cu afaceri din Zalău care să susțină această idee, iar lumea s-a sensibilizat. Deși înțeleg și punctul lor de vedere, vin cu argumentele mele pentru care nu sunt de acord cu închiderea supermarketurilor în week-end:

1. Confort. Supermarketurile îți asigură acel confort de care ai nevoie atunci când mergi la cumpărături. Ai loc de parcare asigurat, poți duce căruțul până la mașină fără a fi nevoit să cari kilograme, e acoperit ferindu-te de intemperiile vremii, e civilizat, fără să te împingă toți, să auzi înjurături sau să te tocmești cu nea Caisă la 2 lei. Și noi ca noi, poate mai comozi, dar a face cumpărături de la supermarket comparativ cu a face cumpărături de la piață este un real ajutor pentru persoanele cu dizabilități sau pentru mamele cu copii mici;

2. Timp. Raportându-ne la programul de lucru și la stilul de viață al românilor, e clar că noi facem cumpărăturile cel mai des în week-end. Și atunci nu ai nevoie doar de mărar și roșii, ci ai nevoie de întreaga listă de produse casnice, de la gel de duș până la o sticlă de vin. Și atunci ce faci? Te îmbulzești sâmbătă dimineață până în ora 12:00 la supermarket? Te duci la toate magazinele de cartier ca să cumperi tot de pe listă după ora 12:00?;

3. Calitate. Să fim serioși! Oamenii ăia care stau și vând în piață nu sunt toți țărani care îți vând produse sănătoase. Le dau și ei cu tot felul de substanțe pentru a arăta mai bine și, evident, pentru a ține mai mult. Mai mult decât atât, am văzut de nenumărate ori în piață oameni care vindeau produse de import. Și atunci, de ce să îmi închidă supermarketul duminică și să cumpăr prostii din piață?

Dacă vrem să revenim la origini și să salvăm economia țării, nu e musai să trecem printr-o involuțe. Sunt sigură că putem găsi metode mult mai bune de a a-i ajuta pe cei mici, care se chinuie se supraviețuiască giganților. Știu că, deși supermarketurile nu aduc venituri la bugetul local, ele asigură sute de locuri de muncă și oferă serviciile dorite consumatorilor. Pentru a ajuta țăranii și micii întreprinzători putem crea programe extinse de abonare la adevărații țărani, care să ne furnizeze produsele de calitate de care avem nevoie. Trebuie doar să ne punem mintea la contribuție cu adevărat, nu să emitem primele păreri care ne vin în minte, mai ales că tare mă îndoiesc eu că domnul în cauză ar fi cel care face cumpărăturile în familie.

Tu ce vrei? Supermarket sau piață cu țărani?

Sursa foto: ekonomski.mk

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.