Am făcut-o și pe asta ! Avem lansat – de azi disponibil  pe siteul Libris  –  primul volum colectiv de eseuri marca Belva ! Este una dintre miciile bucurii și dorințe împlinite pentru fiecare dintre noi 8,  iar pentru această împlinire le  mulțumim din suflet celor de la Libris care  au acceptat să publice Cartea Belvelor și ne-au ajutat să ne vedem visul devenit realitate.

Totul s-a legat ușor, plăcut, uneori aparent fără efort, de parcă acest volum trebuia să apară, să se întâmple.  Și s-a întâmplat, după un an în care,  fiecare printre picături, am recitit, rescris pe fugă sau la miezul nopții fragmente din gândurile, frământările sau speranțele noastre.

S-a întâmplat mulțumită unor oameni excepționali, două femei minunate de la Libris și Libris Editorial, care  printre sute de alte volume ale unor scriitori profesioniști cunoscuți și organizarea unuia dintre primele târguri de carte ale anului, Târgul internațional de carte și muzică, și-au făcut timp și pentru micuța noastră carte: Loredana Tudor și Dana Anghelescu .

O amintire imperfect de perfectă. Lansarea Femei perfect de imperfecte @ Târgul de carte și muzică Brașov 2017

Bucuria de a vedea cum ți se împlinește un vis este unică, oricât de calm și stăpân pe tine ai fi  și oricâtă experiență ai avea –   cum punctează Andreea – . Nu ai cum să nu te gâtuie emoția, deși ai aproape oameni dragi pe care îi vezi prima oară după 12 ani de online. Nimic nu te pregătește, nici măcar privirile încurajatoare ale editorului –  zână care a împlinit acea dorință ascunsă undeva în suflet, de care te gândeai că te vei ocupa la un moment dat…mai târziu.

De ce o carte Belva, într-o perioadă în care majoritatea lecturilor se fac online , pe bloguri sau facebook?  Pentru că emoția se transmite mai bine pe hârtie, cuvintele au parcă o altă greutate, iar legătura cu gândurile și sentimentele celui care a scris se creează mai ușor – fără zoom din degete pe ecranul unui smartphone sau al unui notebook – . Pentru că poate fi  o idee de cadou – încurajare pentru o persoană dragă, o carte – medicament pentru o perioadă mai puțin plăcută, sau doar o curiozitate printre alte coperți și cărți.

Nu spun aceste cuvinte din dorința de a vinde sau a lăuda cartea, ci mai ales din convingerea că ea – Cartea Belvelor – are unicitatea ei, chiar dacă  în rândurile noastre se vor regăsi mai multe  femei și mai ales curajul de a descrie femeile așa cum sunt ele: surprinzătoare, vulcanice, calme, vulnerabile, luptătoare, muncitoare,…perfect de imperfecte dar fermecătoare .  Este genul acela de volum, la sfârșitul căruia nu poți decât să spui: Este bine. Totul va fi bine.

Dar mai bine o (/ne) citiți și ne spuneți cum vi se pare  😉

Share
Nancy Samargiu
Nancy Samargiu
Lumea din detalii. Detaliile din oameni. Dacă vrem să schimbăm ceva, să privim întâi în noi. Scriu despre ce simt, văd sau mă provoacă: societate, hobby-uri, origini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.