Curaj! Vă așteaptă aventura vieții!
October 13, 2017
bastarda-istanbulului-elif-shafak
De vorbă cu bastarda Istanbulului despre genocid
October 19, 2017

SPA pentru suflet

Păstrăm în sufletele noastre atâta durere, tristețe, care ne macină pur și simplu bucuria vieții, splendoarea clipei.

      Cum ne irosim noi viața pentru nimicuri. Cum lăsăm să treacă pe lângă noi clipa prezentă, care n-o să se întoarcă niciodată.

Cum lăsăm noi nemulțumirea să pună stăpânire pe noi, avem atâtea culori în față și alegem sumbrul tristeții, furiei, durerii. Le-ncoronăm la loc de cinste în inimile noastre, acolo unde ar trebui să sălășluiască iubirea și speranța, încrederea și bucuria, unde visurile noastre ar trebui să iasă din ou, gata clocite.

Nu ne mai salutăm, ne îmbufnăm pe orice fleac, criticăm zile la rând aceeași  greșeală. Uităm că omul doar din greșeli învață și doar cel care încearcă să fie mai bun o să greșească. Pentru că este pusă la bătaie iertarea noastră și iubirea noastră necondiționată, de care strigăm zilnic pe toate rețelele de socializare.

Fericirea nu e acolo, nu o să vină mâine și nici nu cere mari sacrificii. Ea cere prezență, trăirea clipei, să ne bucurăm de oamenii din jurul nostru, să fim mulțumiți de noi înșine, să fim recunoscători și să iertăm.

E atât de simplu să fim fericiți, doar că ea nu face casă bună cu orgoliile noastre, și pleacă, rușinoasă de faptul că s-a ivit nepoftită. Privim și o lăsăm să plece. Ne prefacem că nici nu există.

…și pierdem sinele nostru chinuit de durerea nerecunoașterii…

Da! Putem să ne simțim fericiți de unele rezultate, în unele circumstanțe, dar e trecător sentimentul, pentru că adevărata fericire e în sufletele noastre. Stă acolo ghemuită și așteaptă să fim buni cu ea.

Punem la suflet tot ce doare, tot ce ne mistuie, toate fleacurile care ne rod sănătatea fizică și mentală și uităm să sădim flori, să lăsăm să intre razele soarelui, să fim buni și să credem în noi, să credem în oameni.

Cel mai mult nevoie de SPA are sufletul nostru. Pot să stea hainele perfect aranjate în dulap, după culori, după material, după sezon. Pot să fie ceștile la bucătărie perfect asortate cu draperiile, cu prosoapele. Ne cumpărăm pantofi și genți care să se combine cu rochiile noastre.

…dar uităm să facem curățenie în noi…

Să ne-asortăm gândurile, să ne revizuim ideile, să aruncăm la gunoi niște principii, să ne asortăm dispoziției noastre zâmbete și ochi luminoși, să purtăm curcubeu-n păr și soarele în suflet!

Eu am început cu grădina din fața casei, am strâns frunzele, am aruncat pietrele, am rupt din rădăcină unele flori și am săpat pământul uscat și tare. Am săpat până mi s-au umplut ochii de praf și nu mai vedeam nimic, iar în palmele mele se nășteau bătături.

Ce bine m-am simțit după asta!

Sufletul e și el o grădină, concomitent săpam și-n el peste ură,  invidie,durere, aroganță , e tare și acolo, iar bătăturile sunt lacrimile care curg șiroaie și care aduc liniștea.

Și mai am mult de lucru…

sursa foto: pixabay

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.