Clubul și Dieta iubitoarelor de ciocolată
August 21, 2015
stres
Azi nu va fi o zi rea
August 25, 2015

Cum m-am pus pe… ”slăbit”

slabit

Ce te motivează să te pui pe slăbit?

Când eram în concediu vara asta am întâlnit un cuplu minunat din toate punctele de vedere. Pe lângă faptul că erau amândoi foarte de treabă și extrem de amuzanți, mai aveau o calitate importantă: își respectau corpul și sănătatea. Era genul de cuplu la care te uitai cu drag, pentru că arătau amândoi impecabil de bine și emanau energie pozitivă.

La un moment dat, noi ne-am luat o înghețată și i-am întrebat dacă nu vor și ei. Ne-au spus că nu sunt deloc atrași de idee și au început să ne spună cam ce conține o înghețată și ce efecte are asupra corpului nostru. Văzându-le stilul de viață, modul în care arată și energia debordantă pe care o aveau, am început să aflu mai multe despre ce presupune un stil de viață sănătos și, bineînțeles, să încep să mi-l schimb și eu. Și da, înghețata aia mi-a stat în gât și a fost ultima înghețată pe care am mâncat-o de atunci.

Nu e o dietă, e un nou stil de viață!

După naștere și după tot stresul cauzat de mămicie + job, m-am îngrășat foarte tare, lucru care m-a afectat din multe puncte de vedere: sănătate, concentrare, încredere. În plus, aveam nevoie de o schimbare pentru mine. Așa că, am înțeles ceea ce trebuia să înțeleg mai demult: nu aveam nevoie de o dietă care să mă ajute să slăbesc 20 kg într-o lună, ci aveam nevoie de un nou stil de viață.

Când m-am întors din concediu, am început marea schimbare: am renunțat la zahăr (inclusiv în cafea), pâine, făinoase, grăsimi vegetale, mâncăruri semi-preparate și junk-food. Am început să asociez mâncărurile cum trebuie și să introduc în alimentație mai multe legume, semințe și alimente naturale. Am început să beau mai multă apă, mai ales înainte de masă, și am renunțat la celelalte băuturi. Am redus până și consumul de vin, singurul ”aliment” de care (încă?) nu mă pot despărți. Și, bineînțeles, am început să fac mult mai multă mișcare, căutând în fiecare zi noi provocări și noi metode de a-mi ține corpul tonifiat. De asemenea, am început să pun în practică toate acele lucruri pe care doream să le fac și nu am avut până acum timpul, cheful sau oportunitatea.

Nu e ușor, dar nici imposibil!

Iar rezultatele se văd, atât pe corpul meu, cât și în starea mea de spirit! Ca un fel de automotivare și ca sursă de inspirație pentru cei aflați în situația mea, care vor o schimbare în stilul de viață, am început o serie de postări zilnice numite ”100 de zile de schimbare”, folosind hashtag-ul #100daysofchange pe InstagramFacebook și Pinterest.

Așadar, nu m-am pus doar pe slăbit, ci ”m-am pus pe capul meu” și am decis că e momentul să pun piciorul în prag și să fac schimbarea de care aveam atât de mare nevoie!

Ce zici? Începi și tu #100daysofchange?

Foto: govloop.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

4 Comments

 1. lyv says:

  Vai, cred ca cu noul stil vei deveni nemuritoare……Cand aud chestii de genul ” stil de viata sanatos”, “mananc doar legume”, etc ma tavalesc de ras…..Fratilor, o viata avem si indiferent ce stil adoptam tot o groapa astupam.Apropo, de care legume si fructe mancati, de alea pline de insecticide, infestate , etc? HAHAHA

 2. Exact așa gândeam și eu înainte! Că o viață am și că ar trebui să o trăiesc băgând toate prostiile în mine.

  Nemuritoare? :)) În nici un caz! ”Doar legume”? Idem!

  Legume și fructe ”infestate”? Am propria grădină + producători locali.

  Noah, fiecare alege până la urmă ce e mai bine pentru el și ce anume decide să consume. Nu am de gând să îmi trăiesc viața gândindu-mă că oricum ajung în sicriu la un moment dat. E chiar morbidă ideea. În plus, nu vreau ”să mă tăvălesc” la propriu până acolo 🙂

 3. Mihaela says:

  Sa ai grija ce alimentatie adopti nu este deloc gresit, nu inseamna ca faci o aroganta. Din pacate unii dintre noi considera ca nu merita sa-ti bati capul cu viata ta, de parca am trai vreo trei sau patru sau macar doua ca sa putem zice ca de viata asta ne putem bate joc. Sa traiesti intr-un corp care nu-ti produce suferinta, nu este deloc o aroganta. Valorile omului difera de la un individ la altul. Unii considera ca e mai important sa aibe grija de calitatea motorinei cu care alimenteaza masina personala decat de calitatea alimentelor cu care se hraneste…
  Kisses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.