Cât de greu e să taci în biserică?
April 16, 2012
Viața mea nu mai este tristă și plictisitoare
April 16, 2012

Secretul gheişelor

Cine oare n-a admirat tenul minunat al femeilor japoneze, dorindu-şi să-l aibă cândva precum ele? Eu una sigur mă înscriu pe lista celor care visau la un ten ca al lor. Tocmai de aceea m-am interesat despre metodele lor de îngrijire şi am descoperit „uleiul de camelie”, care se presupune a fi secretul frumuseţii gheişelor.

Acest ulei este folosit de către domniţele japoneze pentru îngrijirea tenului, a buzelor, a unghiilor, pentru regenerarea părului şi a vârfurilor despicate, pentru pielea uscată, pentru vergeturi, etc. Este bogat în vitamine (A, B şi E) şi minerale (calciu, fier, magneziu) şi se absoarbe în piele aproape instantaneu, hidratând pielea fără să astupe porii.

Tratamentul pentru podoaba capilară constă în aplicarea a 3-4 picături de ulei pe părul proaspăt spălat, cu masarea scalpului. Se înfăşoară apoi părul într-un prosop fierbinte, timp de 30 de minute şi nu este necesară clătirea părului după expirarea timpului.

Pentru ten, se aplica tot 3-4 picături de ulei, de două ori pe zi: recomandat dimineaţa şi seara, înainte de culcare. La fel, se masează bine până la o absorbţie completă.

Pentru că în ultima perioadă tenul meu face figuri şi nici părul nu se lasă mai prejos, am ales să testez acest secret al frumuseţii şi să mă rog pentru un ten impecabil şi un păr strălucitor. Sper să funcţioneze!

A mai încercat cineva uleiul de camelie?

Sursa foto:  japanesetradition.net

Share

3 Comments

  1. Mă bucur că am aflat ceva nou legat de Japonia. :X
    Am să caut şi eu acest ulei, sper că se găseşte la noi.

  2. Poţi face comandă pe internet din câte ştiu eu. Eu urmează să mai caut prin farmacii poate găsesc şi acolo.

  3. Prin farmacii voi căuta şi eu, mai întâi. Sper să găsesc, dacă nu, noroc de net. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.