Jumătate de veac plus încă un deceniu
August 15, 2012
Frazele cheie ale existenței mele
August 16, 2012

Regulile dragostei: E nevoie de 2 pentru acest joc

Mi-am adus aminte zilele trecute de un film foarte fain, mai vechi ce-i drept, dar de actualitate în orice moment – ”2 can play that game”. Shante, o femeie frumoasă de carieră este ferm convinsă că știe toate șiretlicurile dragostei, motiv pentru care are un set strict de reguli pe care le folosește în relația de cuplu. Reguli de genul: ”Nu-l suna imediat. Va crede că ești disperată”, ”Când un bărbat îți spune că lucrează până târziu sigur are o amantă”, ”Nu-i face întotdeauna pe plac. Așa îi arăți că tu ești bărbatul în casă” și tot felul de chestiuni asemănătoare.

Evident, dragostea nu e un simplu joc bazat pe reguli stricte și general valabile. Dragostea e un lucru dificil, dar frumos, în care cei doi își fac propriile reguli și se asigură permanent că focul nu se stinge niciodată. Așa află și Shante că toate regulile ei sunt degeaba și că trebuie să își asculte partenerul și să creeze împreună cu acesta un set de reguli benefice pentru cuplu, nu benefice doar pentru ea.

Sinceră să fiu, am văzut aceste reguli general valabile practicate de foarte multe femei dar și de bărbați. Aceste jocuri ale minții, aceste tehnici speciale în cuplu, pe care unii cred că le stăpânesc ca adevărați maeștri. Eu una nu le înțeleg deloc rostul. De exemplu, de ce să nu îl sun când am chef să îl sun? Că mă va considera disperată? Păi dacă el crede asta, atunci pot spune cu ușurință ”La revedere!”. Eu am chef acum să vorbesc, nu peste trei zile când nu mă va mai considera disperată.

La fel și cu lucratul până târziu. Sunt zile sau nopți în care și eu am chef pur și simplu să muncesc, așa că apreciez foarte mult libertatea pe care o primesc să fac acest lucru în tihnă. Și dacă eu o cer, de ce să nu i-o ofer și lui? Că până la urmă, suntem oameni și avem nevoie și de pauze, de momente în care să ne concentrăm atenția și asupra a altceva.

Lista poate continua cu ușurință, însă mă opresc aici și vă las să meditați la dățile când ați făcut și voi asta sau vi s-a întâmplat așa ceva. Și nu uitați: e nevoie de fiecare dată de doi pentru a juca jocul dragostei. Deci puneți mâna pe telefon și sunați ori de câte ori vă e dor de celălalt!

Sursa foto: inspirebohemia.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

0 Comments

  1. Andreea Marc says:

    Ei, nici chiar așa :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.