Gândesc în melodii
November 22, 2012
Condoleanțe! Sunt aici dacă ai nevoie de mine
November 23, 2012

Prefer să mănânc acasă!

Vreau să vă spun de la bun început că, în general, nu sunt o persoană mofturoasă când vine vorba de mâncare. Doar la spanac şi urzici strâmb din nas şi fug din bucătărie, în rest, tot ce mi se pune în faţă mănânc.

Numai că atunci când zic “mâncare” eu mă refer la cea gătită cu multă dragoste, acasă, şi nu cea servită la restaurant. Poate e din cauză că am fost obişnuită aşa de mică, dar vă jur că mâncarea de la restaurant îmi pare, de cele mai multe ori, fără pic de gust.

Acasă, nu refuz nimic din ce găteşte mama. Când merg în vizită la rudele mele, la fel, nu las firimitură în farfurie. Pe la prieteni, când mi se oferă un meniu delicios, nu-mi găsesc curajul de a spune „nu, mulţumesc”, chiar dacă abia am mâncat.

Dar când merg la restaurant, mi se pune un nod în gât când vine vorba de mâncare. Şi nu e din cauză că aş avea ceva cu bucătarii respectivi. Dar îmi imaginez că atunci când faci porţii după porţii după alte porţii, nu prea îţi mai vine să mai adaugi şi ingredientul secret (dragostea). Iar, uneori, când găteşti fără dăruire şi cu o plictiseală cronică la activ, parcă nu iese tocmai delicios.

De exemplu, ultima oară când am mâncat în oraş, m-a durut stomacul două zile. Am ales acelaşi meniu ca prietenul meu: „chicken fingers” cu cartofi prăjiţi şi sos tzatziki. El nu a avut nimic. Mie mi s-a făcut rău în secunda doi şi am jurat că nu mai pun gura pe aşa ceva.

Poate m-am obişnuit eu doar cu mâncarea gătită acasă şi-mi trebuie un anumit antrenament pentru meniurile din restaurante; poate am un stomac mai sensibil şi trebuie să-l „tunez” cumva, să reziste la astfel de mâncăruri; dar cert este că nu mă împac deloc bine cu mâncatul în oraş.

Voi cum vă înţelegeţi cu meniurile din restaurante?

Sursa foto: thecouplesspot.blogspot.com

Share

5 Comments

 1. Bantu Dragos says:

  Încearcă dieta cu Fast Food timp de câțiva ani și apoi nu o să mai ai probleme de genu! :))

 2. Mulţumesc de sugestie, dar prefer să nu!:))

 3. Catalina says:

  și mie mi-e rău de la Fast food, dar îmi place la nebunie mâncarea Thai, indiană, grecească – dar cea pe bune, gătită de nativi/specialiști. te asigur că dacă încerci ceva autentic, nu îți va fi rău 🙂

 4. Merci, Cătălina! 😀 O să încerc şi eu!

 5. Juliet says:

  Si mie mi se mai face rau de la mancarea fast food dar nu de fiecare data. Oricum si eu prefer mancarea gatita in casa nici nu se compara la gust cu cea gatita in restaurante. Doar ca din ce in ce mai putini oameni gatesc acasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.