dansul relatiilor
Vrei să primești cartea „Dansul relațiilor”?
September 17, 2018
Momentele prețioase se întâmplă atunci când te aștepți mai puțin
October 7, 2018

Pentru tine #girlboss

recenzie-carte-girlboss-sophia-amoruso

Sunt unele cărți care îți ajung în mană fără să vrei… Așa s-a întâmplat cu #Girlboss cartea scrisă de Sophia Amoruso o femeie rebelă, antreprenoare și mai presus de toate o ființă sinceră până în măduva oaselor.

Pentru cine nu știe, Sophia Amoruso este femeia care a fondat NastyGal, un brand de retail online în industria fashion. Astăzi NastyGal.com este o afacere de miliarde de dolari, condusă de aceeași Sophia și care nu dă semne să încetinească.

Am pornit lectura acestei cărți cu dubii, recenziile online sunt atât pozitive cât și mai puțin favorabile. Trebuie să recunosc că începutul nu a fost impresionant. Povestea despre copilul care nu s-a adaptat în mediul educativ și care a trecut prin diferite faze de rebeliune este puțin ciudată aș putea spune. Ce m-a făcut să rămân prinsă în lectură a fost sinceritatea relatării, ea este așa și nu cere să fie acceptată altfel.

Ajungând la miezul poveștii Sophia descrie pas cu pas cum a pornit acest business și care au fost elementele cheie care au menținut și crescut afacerea în timp. Rețeta succesului, recomandată pentru orice #girlboss, este:

  • conversația permanentă cu clienții săi;
  • respectarea livrării;
  • unicitate în abordarea serviciilor livrate – ea nu vinde haine, vinde un concept de styling al fiecărei piese vestimentare.

O altă chestie foarte faină pe care am întâlnit-o la Sophia este grija pentru bani. Este greu de crezut cum o femeie de 22 de ani își gestionează atât de bine finanțele și a reușit să crească afacerea doar prin intermediul banilor numerar. O carte pe care ea o recomandă este „Cel mai bogat om din Babilon”, carte ce este des regăsită în lista recomandărilor făcute de oamenii de afaceri. În mintea mea se forma deja ideea, dacă ea poate, noi de ce nu putem?!

Cred că cel mai interesant capitol din carte a fost cel în care Sophia îți spune exact ce tip de om ar angaja ea. A fost amuzant și șocant de sincer în același timp. Spun șocant pentru că aici în mintea mea se formează ideea „dacă un bărbat ar fi scris asta nu ar fi șocant deloc”. Am descoperit un alt stereotip adânc înrădăcinat în mintea mea, cum că o femeie nu poate să ceară mai mult, nu poate să aibă atitudine, nu poate să fie #GIRLBOSS. Însă Sophia demonstrează asta: DA putem face business, DA putem cere mai mult, DA putem avea o atitudine autoritară de business fără a fi considerate „little bitches” (scuzați engleza).

Într-un final aș vrea să vă las cu o concluzie despre cine este #Girlboss. Este o femeie independentă, cu opinii ferme și hotărâtă, fermă  pe poziții când este cazul, deschisă și curioasă să învețe lucruri noi și cu ZERO toleranță față de cei care cred ca nu va reuși în tot ceea ce îți propune.

Mă înclin către tine #Girlboss și vouă dragi cititoare vă recomand cu căldură această carte scrisă special pentru voi, pentru a vă da curaj și a vă inspira către antreprenoriat.

Share
Alina Munteanu
Alina Munteanu
Sunt Alina, o femeie cu multe incertitudini, vegetarian convins cu o poftă avidă de cunoaștere. În viața profesională sunt om de marketing, iar în timpul liber scriu, citesc și fac planuri de călătorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.