Meanwhile… in Spain…
May 1, 2012
Astăzi joc elasticul
May 2, 2012

Pe deal, în Vama Veche

De la vârsta de 16 ani m-am pricopsit cu un nou obicei: de a merge la mare de 1 mai. În fiecare an de-atunci, cu 2-3 zile înainte de preafericita dată, parcă intram în priză, răbdarea intra şi ea în vacanţă de ziceai că-s un titirez turbat şi începeam să-mi pregătesc bagajele. Eu fiind şi exagerat de îndrăgostită de mare, emoţiile erau cu atât mai multe şi mai intense.

Şi nu plecam în orice staţiune, ci alegeam, de fiecare dată, Vama Veche. Iniţial am mers acolo căci era locul frecventat cel mai des de grupul din care făceam şi eu parte, apoi m-am obişnuit cu atmosfera, până când a început să-mi placă din ce în ce mai mult şi să fac o tradiţie din asta.

Vama Veche pentru mine este şi libertate şi distracţie şi romantism absolut. Am atâtea amintiri care mă leagă de anumite locaţii din Vamă, încât nu cred că aş putea vreodată să uit de existenţa sa. La Stuff am dansat de fiecare dată fără să simt priviri ucigătoare cum mă asaltează, am cunoscut multe persoane noi din diferite colţuri ale ţării şi chiar ale lumii, am asistat la scene de dragoste profundă dar şi de isterie totală; am găsit zâmbete şi feţe fericite, oameni care şi-au abandonat grijile şi au dat de gustul libertăţii. Dealul din Vama Veche este cu siguranţă, locul care mi-a oferit cel mai romantic moment, o privelişte ca-n poveşti, o imagine pe care cuvintele nu o pot lăuda îndeajuns. De dormit am făcut-o şi la cazare, şi în camping la cort şi pe plajă (tot la cort) şi na, sentimentul e cu totul altul când te trezeşti toropit de căldură la 8 dimineaţa, deschizi fermoarul cortului şi te întâmpină briza şi valurile mării.

Sunt îndrăgostită de staţiunea aceasta şi n-aş rezista dacă nu m-aş duce acolo măcar o dată pe an. Chit că acum au apărut hoteluri cu piscine, piţipoance şi cocalari, bmw-uri şi porţiuni asfaltate… aşa cum pot ignora detaliile acestea în Galaţi, o voi face şi acolo. Atâta timp cât locurile mele dragi au rămas intacte, restul nu mai contează!

Chiar de anul acesta nu am reuşit să plec în vacanţă de 1 Mai, cu sufletul sunt acolo, pe deal, în Vama Veche!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=uPhEmv832Cs]

Sursa foto: ihotele.ro

Share

4 Comments

  1. Catalina says:

    frumos…și eu iubesc marea și, deși nu am ajuns niciodată în Vamă, am auzit numai de bine 🙂 iar Vama Veche e trupă de suflet!

  2. Ce frumos și nostalgic. Împărtășesc exact aceleași gânduri și pasiuni pentru Vamă, 🙂

  3. Axlandra says:

    După licenţă tot îmi iau eu zborul vreo 2-3 zile-n Vamă! 😀

  4. […] via Belva.ro VN:F [1.9.18_1163]please wait…Rating: 0.0/10 (0 votes cast)VN:F [1.9.18_1163]Rating: 0 (from […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.