Sunt dependentă?
July 27, 2011
Azi mănânc afine
July 28, 2011

Oracol-caiet de amintiri

Mi-am adus aminte, zilele trecute, de toate caietele, carneţelele şi agendele pe care le transformam în oracole şi le dădeam la toate cunoştinţele să le completeze.

Prima pagină ştiu că o desenam cu toate culorile, lipeam poze, abţipilduri şi scriam tot felul de mesaje dramatice sau încurajatoare.

Urmau „prezentările”, în care fiecare persoană ce-mi completa oracolul, trebuia să-şi treacă numele, vârsta, porecla, calităţile şi defectele.

Apoi erau paginile cu întrebări despre şcoală:  materii preferate, materii insuportabile, profesori respectaţi şi iubiţi, profesori antipatici, etc. Aici, fiecare îşi spunea of-ul, fiind un fel de „Another brick in the wall” de la Pink Floyd.

Urmau culorile şi florile preferate, anotimpul favorit, locaţia ideală de a petrece vacanţa de vară, actorii preferaţi, băutura şi mâncarea de care nu s-ar sătura niciodată, stilul de îmbrăcăminte adoptat, etc.

Partea interesantă era cu întrebările „intime”. Mă bufneşte şi râsul când îmi aduc aminte ce prostii puteam să debităm pe atunci. Intim, la noi, însemna: „De ce băiat eşti îndrăgostită?”, „Te-ai sărutat vreodată?Dacă da, cu cine?”, „Când vrei să îţi începi viaţa sexuală?”, „Cu cine vrei să faci sex pentru prima oară?”, etc.

Şi ultima parte, cea a „amintirilor”, era cel mai frumos cadou pe care putea să ţi-l ofere un prieten. Erau foi întregi, calculate pentru fiecare în parte, în care fiecare scria versuri, lipea poze, desena, etc. cu dedicaţie, bineînţeles, pentru cel care deţinea oracolul.

Îmi pare rău că nu le mai am fizic (probabil le-am aruncat, din greşeală, când s-au făcut renovări în apartament), dar mereu îmi voi aminti cu drag de ele, de caietele-oracol!

Acum, mai nou, se pot face oracole online…interesant, dar parcă nu mai e acelaşi lucru!

 

Sursa foto:  lenusa.ning.com

Share

2 Comments

  1. catalina says:

    clar nu e același lucru 🙂 recent, ne-am făcut un grup pe FB colegii din generală și fetele mi-au spus că eu îmi terminam marker-ele desenând floricele și inimioare :))

  2. Alexandra says:

    Era frumos tare! Mi-e dor de copilărie, de adolescenţă…sunt nostalgică azi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.