Despre mama
February 23, 2018
Lumina dintre oceane – cartea sau filmul?
March 2, 2018

Nunta cea mai importantă zi din viața ta. Te rog…

nunta-cea-mai-importantă-zi-din-viața-ta

Vrei nunta perfectă?! Vrei ca totul să fi extraordinar în „cea mai importantă zi din viața ta”? Atunci articolul asta nu este pentru tine, în mod clar poți renunța aici. Restul rebelelor să vină după mine…

Anul trecut am aflat că urmează să mă căsătoresc cu bărbatul pe care îl iubesc. Momentul ăla în care am spus „Da” a fost evident feeric și s-a risipit repede când singura întrebare care răsuna pe buzele tuturor era „Și pe când nunta?”. Evident am răspuns politicos sau insistent uneori că încă ne acomodam cu faptul că am decis să fim împreună pentru tot restul vieții și că ne-am luat un angajament major unul față de celălalt. Și de aici urmează câteva adevăruri pe care vreau să le spun cu privire la nuntă și tot tămbălăul asta cu „cea mai importantă zi” așa că țineți-vă bine.

În primul rând consider că cea mai importantă zi din viața mea e ziua în care m-am născut pentru că fără să mă fi născut nu aș fi trăit aceste experiență numită viață… Aici poți să faci o pauză de reflexie profundă… Gata, ok!

În al doilea rând cea mai importantă zi din viața noastră de cuplu nu e doar una, este în fiecare zi pe care o petrec alături de un om extraordinar și pe care îl iubesc din tot sufletul. Altă pauză de gândit și aici…

În al treilea rând cel mai important lucru din lume variază de la femeie la femeie. A fi mireasă nu e cel mai frumos lucru care ți se poate întâmpla, decât, mă rog, dacă asta e singurul obiectiv major în viața ta. Atunci, da, este cel mai fain lucru pentru tine și nu știu de ce încă citești articolul asta…  Pentru mine sunt mii de momente, de la primii bani câștigați, la independența financiară, diploma luată, primul eșec în carieră și primul success, toate și multe altele sunt un cumul de momente fericite care mă definesc. Și astea sunt doar până în această etapă a vieții, vor mai fi cu siguranță alte mii și mii de momente.

Nu intru în detalii despre cum am ajuns să facem ceea ce se numește nunta, fiecare cuplu ia deciziile cele mai potrivite și fiecare femeie își alege bătăliile. Ce vreau să îți spun că am descoperit, scriind de ceva vreme despre nunți, că nunta e o mică făcătură. Nu e un moment de feeric prin care treci și care se presupune a fi „cea mai frumoasă zi din viața ta”, e un coșmar financiar și un efort de stress maxim pentru nervii tăi.

Să îți explic… Pentru următoarele X luni din viața ta (depinde cât de repede începi planificarea) vei avea o serie de factori de stress apoteotici: locația perfectă, muzica perfectă ca să danseze invitații, fotografia perfectă ca să nu cumva să uiți ziua magică, video, aranjamente florale, colaci, tort, flori, mai multe flori, nași, părinți, rugăminți și impuneri, ce zi alegi să nu ningă, să nu plouă, ce, când, cum și unde se desfășoară toate detalii și să nu uităm de rochia perfectă, coafura, machiajul, unghiile, chiloții și alte proceduri dureroase de epilare, cosmetizare și înfrumusețare… Gata pot să respir pentru că mi-am ținut respirația cât am scris de teamă să nu scape ceva… (noroc că scriu repede).

Bun, într-un an de zile teoretic ai avea timp să te ocupi de toate, dar afli rapid și cu stupoare că uneori nu timpul e problema ci banii, deși în cazul meu problema e mai degrabă lipsa de implicare, dar asta-i altă poveste. Totul dintr-odată are supra preț, dublat, triplat sau chiar mai rău. Ajunge să te coste o rochie de unică folosință cât o vacanță în toată regula. Și pentru ce… Pentru vanitatea de a arăta că sunt cea mai frumoasă în ziua aceea?! Vă rog… Pentru informația tuturor sunt frumoasă aproape în fiecare zi, excepție fac zilele când nu am chef să fiu. O rochie de peste 1.000 de euro nu te va face mai deosebită atunci, contează ce e in interior pe termen lung. Nu mai zic de servicii că intrăm în capitolul roman în toată regula…

Ce vreau eu să îți spun e că toată treaba asta cu nunta și cea mai importantă zi din viața ta e denaturată rău. Și m-am săturat să mi se spună că totul trebuie să fie perfect și că așa trebuie făcut. Perfectul e plictisitor și îngâmfat, extrem de scump și mai presus de toate denaturat de la o perspectivă la alta. Și dacă ai ajuns până aici îți mulțumesc și te rog să o lași baltă cu sfaturile, am nevoie de sprijin moral, de sfaturi până și Dumnezeu e sătul.

Și mai vorbim despre asta… Uite un video de inspirație.

Imagine: Youtube TruTV

Share
Alina Munteanu
Alina Munteanu
Sunt Alina, o femeie cu multe incertitudini, vegetarian convins cu o poftă avidă de cunoaștere. În viața profesională sunt om de marketing, iar în timpul liber scriu, citesc și fac planuri de călătorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.