Azi mănânc cea mai bună pizza
March 21, 2015
Renunțăm prea greu la obiecte și prea ușor la oameni
March 25, 2015

Nu mai vreau să vorbesc la telefon!

Anul trecut pe vremea asta scriam despre dependența mea de telefonul mobil și cum îl iau peste tot, de dimineață până ce adorm seara târziu. Ce-i drept, atunci eram însărcinată și nu o aveam încă pe Rebeca. Acum, când îmi sună telefonul, simt cum mă picură cineva cu ceară și mă întreb de ce nu putem rezolva problemele și altfel, nu doar prin voce.

De ce nu mai vreau să vorbesc la telefon? Pentru că, atunci când prind un moment de liniște, vreau să mă concentrez la muncă, iar un telefon care mă întrerupe mă scoate total din ritm și mă face să pierd timp prețios. Pentru că, atunci când nu muncesc, petrec timp cu fiica mea și telefonul tău nu este deloc prioritar. Pentru că, de cele mai multe ori, primesc telefoane pe niște subiecte care s-ar putea rezolva printr-un simplu mesaj pe orice aplicație de text de pe telefon sau printr-un simplu sms. Și atunci, de ce să vorbim la telefon?

Mai sunt acele telefoane care mă scot din minți. Când ești extrem de ocupată și concentrată la ce ai de făcut, sună telefonul cu un număr pe care nu îl cunoști, răspunzi și auzi: ”Bună ziua! Numele meu este… (oricum nu reții) și vreau să stabilim o întâlnire pentru a vă prezenta un proiect”. La fazele astea îmi vine să mă tăvălesc pe jos de nervi. Și îi spun, bineînțeles, să îmi trimită email și rezolvăm totul online. Unii se miră, alții se conformează, alții insistă. Cum a fost cineva care mă suna aproape zilnic să îmi prezinte un proiect și tot îi spuneam să îmi trimită pe e-mail. A încercat să mă convingă să iau masa cu el și să mi-l prezinte în timp ce mănânc, pe motiv că ”Presupun că mai și mâncați la prânz”. Mai trebuie să spun că este treaba mea la ce oră mănânc, unde mănânc și, mai ales, cu cine mănânc, iar când se întâmplă acest lucru pur și simplu nu vreau să aud de proiecte noi și muncă?

În plus, e dovedit deja că persoanele care vorbesc foarte mult la telefonul mobil sunt mult mai stresate și sunt mai predispuse la boli grave. Așa că, de ce să nu avem grijă de sănătatea noastră și de ce să nu ne respectăm reciproc timpul prețios?

Foto: codot.gov

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.