machiaj
Mai ții minte când te-ai machiat prima-prima dată?
June 4, 2017
Tu ești sculptorul propriului tău copil! Ce vrei să iasă?
June 6, 2017

Meditație în fața dulapului

Multă lume mă întreabă cum reușesc? Cum apuc să fiu dichisită mai tot timpul?
Răspunsul meu e același de fiecare dată: prin meditație căci în fiecare seară îmi iau un răgaz de jumătate de oră, mă întind în pat și stau într-o poziție de visat cu ochii deschiși. Ei, fix ăla e momentul în care îmi vizualizez dulapul, hainele din el, hainele de pe umeraș, culorile hainelor și materialele lor.

Mental îmi fac în jumatea asta de oră o ținută pentru a doua zi. Și cum asortarea este făcută la detaliu, până la eșarfă și cardigan și uneori cercei a doua zi dimineață reușesc să fiu gata de ieșit din casă în 30 de minute sau mai puțin.
După ce îmi realizez ținuta pot adormi liniștită.

Știu că ai putea să spui că ar fi mai simplu să mă duc în fața dulapului, dar pentru mine acest exercițiu e ca un joc de șah. În plus, în acest fel cred ca merg mai mult pe feeling, pe ceea ce simt că aș vrea să îmbrac a doua zi.
Toată această etapă de meditare nu mă scutește însă de diminețile în care, ca o pisică, mă uit cu o privirea goală, paralizată, la dulap. Nope! Ce pot să spun cu siguranță este că meditarea asta mă ajută să mă uit mai rar cu disperare în dulapul meu.

Și pentru că această conexiune a mea cu dulapul este destul de puternică, am încercat acum câteva luni să îmi asortez fiecare cardigan cu o bluză, o curea și un accesoriu. Cum ar veni am combinat în avans toate cardiganele cu bluze, curele și accesorii și le-am așezat frumos în grupuri pe umerașe. Nu pot să îți descriu zâmbetul tâmp de pe fața mea după 5-6 ore de muncă. Ce satisfacție trăiam la gândul că un viitor mai bun mă așteaptă, un viitor în care voi ști exact ce să îmbrac și mai ales că partea de sus va fi al naibii de asortată.
Doar că socoteala nu mi s-a potrivit și am început prin a dezasambla set cu set, ba luând cureaua, ba cardiganul, ba bluzița. Așa că am ajuns iar la meditatul meu de cu seară.

Această meditație a mea declanșează și probleme: atunci când am un eveniment important, iar eu încep să îmi imaginez cam cum aș vrea să arăt și nu este chip să găsesc ținuta respectivă într-un magazin.
Voi cum vă pregătiți să ieșiți din casă?

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.