Azi gătesc zen
March 21, 2014
Azi merg „La Bibliotheque”
March 24, 2014

De profesie Jigodie

”Dacă bărbatul ar şti realmente valoarea pe care o are femeia ar merge în patru labe în căutarea sa”.
tu unde pui virgula?

Gata, am spart gheața! Și da, ai citit bine. Azi vorbesc despre jigodii… jigodii de oameni zic.
Am încercat să aflu în câte categorii se împart, dar pentru că sunt inginer la bază… j -> infinit. Deci, nenumărate. Așadar, voi menționa câteva cazuri de jigodism pur 🙂
// a se nota că sunt păreri personale și orice asemănare cu un caz real este, cel mai probabil, un caz real 🙂

Să începem cu tinerii, zic.
#1
Ești student(ă) și te gândești că nu ai experiență și ai nevoie de un loc de muncă. Evident că marii și micii angajatori îți oferă oportunitatea de a te dezvolta și de a-ți începe primii pași în carieră. Fără să te plătească pentru internship-ul în care tu lucrezi 4-8h/zi.
Pentru că tu în alea 8 ore înveți, dragule, în niciun caz nu dezvolți compania în care lucrezi, nu faci task-urile celor din departament pentru că ei nu chef, timp, nu le pasă, însă sunt plătiți pentru asta.
Ei, bunii samariteni care oferă astfel de oportunități, intră fix în categoria jigodiilor de oameni.

#2
Tot în categoria jigodiilor de oameni (cu care lucrezi) sunt cei pe care-i ajuți. Da, îi ajuți pentru că e mishteau ce fac, că le ești prieten, că îți place, că ai timp liber sau pur și simplu faci o faptă bună (că tot pomeneam de samariteni… faci pe bunul samaritean, deci)
Bun, nimic rău în a ajuta: o dată, de două ori, de 3 ori…. dar când vine și îți spune: mulțumesc pentru feedback. Aștept textul final până azi la 21:30. Sau nu vrei tu să te ocupi de task-ul ăsta lunar și îți dau eu un pahar de vin.

Stai un pic, prietene, deja vorbim de altceva! Eu îți ofer un feedback (prietenesc) și tu mă pui să îți fac treaba? Și cu termene limită de astea de genul să fie gata ieri. Sau, te ajut să faci un task și apoi mi-l pui mie pe cap pentru un pahar de vin? Dar de ce nu lucrăm pe caramele mai bine?
Eh, cam asta-i cu facerea de bine-i futere de mamă îți dau un deget și îmi ia toată mâna

// pentru cei ce nu știu, eu merg pe principiul work for free or full price, never for cheap. Free, pentru că îți place ceea ce faci; full price pentru că meriți prin efortul depus, never for cheap pentru că doar prostituatele ieftine sunt… ieftine.

#3
Bun, în următoarea categorie îmi bag părerile în… relații 🙂

Sunt oamenii ăștia, cu care începe ceva frumos, te prezintă prietenilor, ieșiți des, povestiți câte-n lună și-n stele, vă petreceți weekend-urile pe aici, pe-acolo. Și din discuție, în discuție, îți spune că își cere scuze dar trebuie să-i răspundă iubirii cu care se află într-o relație.
Ei, ăsta e jigodism.

Mai bine spui că ești în căutare de FB (friends with benefits, fuck buddies – cum vrei tu să îi numești) sau că iei o pauză de la relația ta. Dar nu așa, cu zâmbetul pe buze, anunți că de fapt nu ești cu mine în relație, ci cu #$%&%*^%.

Oricum, la final, apreciez sinceritatea, totuși 🙂

// aici intră și toți/toate care înșeală pentru că… de ce nu? 🙂

 

#4

Bun, al doilea caz de relații-ish în care mă bag e cel în care, i te-ai răhățit în capul omului cât ai fost într-o relație, iar apoi, ești pe #pupincursim mode, profesional vorbind. Adică, pornind de la faptul că ieșim X ani, apoi ne despărțim pentru că life happens, nu mai vorbim multă vreme, iar apoi îmi dai endorse pe linkedin și d-astea. Păi ce facem?

 

 

 

 

sursă imagie: fluidwell.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.