Cel mai ciudat loc unde mi-am făcut amiaza!
April 17, 2018
Despre bătrânețe, cu zâmbete, turmeric și acid hialuronic
April 24, 2018

Întreținem pielea cu produse de frumusețe „din cămară”

Întreținem-pielea-cu-produse-de-frumusețe-din-cămară

Fetelor că tot vine vara peste noi aș vrea să împărtășim câteva trucuri pentru a ne menține pielea frumoasă și fără impurități. Adesea ne grăbim să cumpărăm produse scumpe de întreținere a tenului și corporală din magazine, însă uităm faptul că cele mai bune soluții le găsim chiar „în cămara” noastră.

Așa că astăzi discutăm de câteva produse la îndemână pe care le poți folosi pentru a face ritualuri de înfrumusețare rapid. La sfârșit vă prezint rețeta mea de exfoliere foarte rapidă și pe care o poți face cu doar două ingrediente din cămara ta.

Produsele de îngrijire a pielii indispensabile din „cămara” mea sunt:

 1. Bicarbonatul de sodiu – este un produs cu adevărat minune și un exfoliant excelent atât pentru față cât și pentru corp. Îl folosesc săptămânal pentru întreținere pielii, dar și pentru: baia fierbinte în cadă sau la picioare, pentru spălatul pe dinți (curăță foarte bine și albește), curățarea unor pete de haine, etc.
 2. Lămâia – fiind un citric este foarte bun în curățarea tenului. O folosesc îndeosebi în prepararea măștilor și în procesul de exfoliere a tenului.
 3. Castraveții – vara e anotimpul ideal pentru măștile cu castraveți. Dacă ai tenul obosit sau chiar după o zi la soare, castravetele e chiar o minune pentru pielea ta. Pentru că petrec destul de multe ore în fața calculatorului, ochii îmi obosesc destul de mult, așa că pentru a scăpa de tensiune, tai 2 felii de castravete și le aplic pe ochi timp de 15 minute. Rezultatul – ochii mai limpezi și tensiunea dispare ca prin minune.
 4. Mierea – face minuni pentru pielea sensibilă și o poți folosi în combinații diferite pentru măștile faciale.
 5. Argila –  aceasta este cu siguranță un produs foarte util pentru măștile cosmetice. Cu toate că nu este tocmai un produs găsit în orice cămară, acesta este foarte util. Un alt mod în care poți folosi argila este pentru cure de mineralizare a organismului.

O să vă las cu o rețetă de exfoliere, învățată de la o persoană foarte dragă mie și care merită să o încerci. De ce anume ai nevoie: doar lămâie și bicarbonat de sodiu. Cum procedezi:

 • pe tenul uscat și curat aplici puțină zeamă de lămâie pentru a umezi pielea;
 • aplici un strat de bicarbonat de sodiu;
 • cu o felie de lămâie aplici peste bicarbonat și storci – zeama din lămâie va face o reacție chimică cu bicarbonatul (vei remarca un efect înțepător);
 • în urma reacției rezultă o pastă ușor abrazivă pe care o masez ușor timp de 1 minut;
 • curăț cu apă și voila un ten foarte curat și fin în doar 5 minute.

Și cam așa îmi mențin eu tenul curat și fără impurități, printr-o procedură simplă, ieftină și care chiar dă rezultate.

Sunt curioasă care sunt micile tale secrete pentru o piele frumoasă și care e ingredientul acela din cămară de care nu te desparți. Așa că te invit să facem schimb de idei despre cum îți îngrijești și răsfeți pielea.

Imagine: sixtyandme.com

Share
Alina Munteanu
Alina Munteanu
Sunt Alina, o femeie cu multe incertitudini, vegetarian convins cu o poftă avidă de cunoaștere. În viața profesională sunt om de marketing, iar în timpul liber scriu, citesc și fac planuri de călătorii.

1 Comment

 1. Candy Pulica says:

  This is a bleeding fascinating post. Thwart my position their explanation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.