Departe de casă – bine sau mai puțin?
May 4, 2012
De ce e o ruşine să fii sărac?
May 4, 2012

În papucii tăi

De multe ori m-am întrebat cum aş reacţiona dacă aş fi în locul altor persoane şi aş putea să le modific deciziile. Drept urmare, m-am uitat în jurul meu la oameni a căror atitudine nu o consider tocmai bună şi am născocit o listă cu un fel de sfaturi:

Dacă aş fi în papucii tăi, i-aş da o pereche de papuci şi celui care nu mă mai satisface din niciun punct de vedere. Nu te mai complace într-o relaţie care nu e pe măsura aşteptărilor tale, doar pentru că te-ai obişnuit aşa!

Dacă aş fi în pantofii tăi, aş înceta să mai consider că orice loc de muncă e sub nivelul educaţiei mele şi aş accepta să încep de jos. Nimeni nu s-a născut director de bancă şi tu nu eşti un caz special! Mişcă-ţi poponeţul la interviu mai repede!

Dacă aş fi în cizmele tale,  le-aş folosi pentru ceva mai mult decât mersul până la Mall şi la birou. O ieşire în natură îţi va reîncărca bateriile şi îţi va da poftă de viaţă şi de muncă! Fă o excursie la munte, bucură-te de peisaj, umple-ţi plămânii cu aer curat!

Dacă aş fi în balerinii tăi, aş alege un hobby care să-mi coloreze viaţa şi să-mi relaxeze trupul încordat de după o zi de muncă. Cu toţii simţim nevoia unui somn prelungit, după 8-10 ore de stat cu fundul pe scaun cu nasu-n hârtii, dar poate o oră de dans, baschet, zumba, karate sau înot pe săptămână, ne-ar îmbunătăţi starea de spirit!

Dacă aş fi în sandalele tale cu toc de 12 cm, m-aş gândi de două ori înainte să le asortez cu o fustă mini şi o urmă de bluză. Nu e nevoie să fii vulgară ca să atragi un bărbat, iar cei care sunt atraşi doar de aspectul acesta, nu merită atenţia ta!

Dar sunt în şosetele mele şi trebuie să-mi fac propriile alegeri: bune sau rele!

Privind la prietenii, rudele şi cunoştinţele voastre, cum aţi proceda voi dacă aţi fi în papucii lor?

Sursa foto: socialgraphics.wordpress.com

Share

21 Comments

 1. Georgiana Vieru says:

  Hmm…asa e, din sosetele mele, de multe ori deciziile celorlalti nu mi se par cele mai bune, dar pana la urma ai dreptate, nu sunt in papucii lor. Suntem diferiti, gandim diferit, avem valori diferite si e normal sa actionam diferit. Daca fac alegeri proaste de pe urma carora au de suferit, da, le dau un sfat, dar in final decizia e tot a lor. Buna sau rea.
  Oricum, frumos jocul de cuvinte cu papucii!:)

 2. Axlandra says:

  Merci frumos! 😀

 3. Catalina says:

  super fain articolul! 🙂

 4. […] Citeşte continuarea pe Belva: “În papucii tăi” […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.