Ţi-ar plăcea o carieră în online?
May 15, 2012
Vine vara, soarele mă arde
May 15, 2012

Iluminarea pe înţelesul proştilor

Nu am fost pasionată nicicând de yoga, meditaţie şi iluminare spirituală. Tocmai de aceea am fost circumspectă în privinţa a cât de mult mă va încânta cartea „Iluminarea pe înţelesul proştilor”, a autoarei Anne Cushman. Dar, având în vedere că pe copertă scria că romanul e o combinaţie sprinţară de „Mănâncă, roagă-te, iubeşte” şi „Totul despre sex”, am zis că merită răsfoit!

Astfel am descoperit-o pe Amanda, o tânără pasionată de yoga ce-şi câştigă existenţa scriind ghiduri de călătorie „pentru proşti”. Deoarece depresia pe care i-o provoacă constant iubitul ei, Matt, începe să o distrugă psihic, acceptă provocarea de a pleca în India şi de a scrie un ghid de iluminare, pe înţelesul proştilor.

Descrierile amănunţite ale călătoriei sale spirituale sunt presărate de replici hazlii care nu te vor lăsa să te dezlipeşti de carte până la al său final. Iar dacă trăieşti cu impresia că romanul te îndeamnă să ajungi în India ca să-ţi schimbi destinul şi să devii mai echilibrat, mai senin şi mai iluminat, vei rămâne surprins să afli că iluminarea o găseşti chiar sub nasul tău.

Este o carte captivantă, un roman care te poartă din ashram în ashram, arătându-ţi diferitele modalităţi prin care oamenii descoperă împlinirea sufletească, fericirea absolută: de la yoga, la meditaţie, la celibat, la ritualuri tantrice etc.

„Perna mea de meditaţie devenise o cărămidă compactă. Când închideam ochii, mă simţeam ca şi cum fusesem încuiată într-un dulap cu un nebun care avea un megafon. La fiecare răsuflare sutienul îmi intra-n coşul pieptului. De ce nu ne puteam scoate sutienele la uşă, aşa cum făceam cu pantofii? Mi-am imaginat un şir de cuiere deasupra poliţelor pentru pantofi, de care atârnau zeci de sutiene, cu cupele goale.”

Sursa foto: blog.jonahkessel.com

 

Share

1 Comment

  1. […] Astfel am descoperit-o pe Amanda, o tânără pasionată de yoga ce-şi câştigă existenţa scriind ghiduri de călătorie „pentru proşti”. Deoarece depresia pe care i-o provoacă constant iubitul ei, Matt, începe să o distrugă psihic, acceptă provocarea de a pleca în India şi de a scrie un ghid de ilueziminare, pe înţelesul proştilor. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.