Balerina adolescenţei mele
May 23, 2012
Tagliatelle cu pesto și creveți – un prânz ușor și aromat
May 24, 2012

Greu tare cu maturizarea, nu?


E nasol tare dacă încep articolul cu „Pe vremea mea chiar era altfel”? Ştiu, mai lipseşte cuvântul „maică” de acolo, însă chiar aşa este. Noi parcă ne-am maturizat mult mai repede şi am luat viaţa mai în piept decât generaţia tânără de acum.

Nu știu sincer cum poți sta până în ultimul an de master fără să faci nimic pe lângă facultate, iar în toți acești ani să îi storci pe părinți de bani. Da, e adevărat, veți avea o viață întreagă de muncit iar acum profitați cât puteți de distracție, însă toată această distracție merită să pierdeți câțiva ani buni de experiență și bănuți în buzunar?

Și să nu îmi spuneți că nu se poate să le faci pe amândouă pentru că știu sigur, din proprie experiență, că se poate. Îți trebuie doar puțină ambiție și un strop de empatie față de părinții tăi care au muncit destul pentru distracția ta.

Nu mai bine pui un pic osul la treabă, câștigi ceva bănuți și îți trimiți părinții într-o vacanță binemeritată?

Foto: Philosophical Questions

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

4 Comments

 1. clamaria says:

  Frumos articol Andreea si bine punctat. Sint total in asentimentul tau insa vezi tu, in aceste vremuri, trendul e chiar asa cum il descrii tu: munca cit mai putina si distractie cit mai multa.
  Tinerii, ca sa zic asa la modul general, vad si copie modele de “succes” usoare si superficiale si apoi mai e o treaba: “daca merge si asa… de ce nu?”
  Sint si tineri, copii chiar, care muncesc pe rupte pentru un ban in plus, cunosc destul de multi. Insa, fiecare dupa cum considera si dupa cum il impinge sau nu situatia de acasa.

 2. Catalina says:

  eu cred că depinde.dacă ți se permite luxul să nu muncești, ci să faci doar școală – și să o faci bine – sau cel de a face școală și voluntariat, atunci e oarecum ok. eu una am observat colegii de facultate care munceau și dădeau rar pe la școală, mulți dintre ei nici nu au absolvit. depinde și de programul de la facultate – aveam foarte puțin timp liber și lucram doar în online, weekend sau în vacanțele de vară. și asta pentru că era nevoie. la master nici nu mai zic, nu se poate altfel! deci despre asta e vorba – dacă părinții nu le-ar mai da bani de distracție, îți zic eu că s-ar apuca de muncă!

 3. roberts says:

  eu, personal, cred ca e bine sa muncesti si pe perioada facultatii. ideal ar fi sa gasesti un job in domeniul in care iti faci si studiile. gasesc ca e pacat sa nu tii pasul cu scoala pentru ca muncesti la ospatar ( e doar un exemplu) si tu esti student la ASE la Turism. nu vad cum iti ajuta in viitor aceasta munca. daca totusi nu gasesti ce trebuie, cred ca e mai bine sa inveti bine dar sa capeti niste competente si-n afara facultatii: cursuri de limbi straine, voluntariate, diplome gen Cambridge etc. parintii trebuie sa-si ghideze copiii si eveentual, sa le asigure toate conditiile pentru studiu dar nu bani in exces pentru tot felul de mofturi si fitze.:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.