Azi fac jogging
January 31, 2013
Încă 10 minute – despre cum am devenit eu leneșă
February 1, 2013

Goana după cumpărături la New York

 

Am văzut filmul „ Confessions of a shopaholic” mai demult şi chiar îmi doream să citesc şi cartea, căci subiectul mi se părea deosebit de amuzant. Eu nefiind înnebunită după cumpărături, eram fascinată de obsesia fetei de a cheltuii banii pe tot ce-i atrăgea atenţia. Mai ales că facturile ei rămâneau neplătite şi era veşnic îngropată în datorii.

 

Din păcate la bibliotecă nu era cartea după care s-a făcut filmul, ci următoarea din seria respectivă: „Goana după cumpărături la New York”, scrisă tot de Sophie Kinsella. Cartea tratează acelaşi subiect, cu acelaşi personaj, în acelaşi mod. Adică Becky, tipa care cică se învăţase minte şi se vindecase de febra cumpărăturilor, se trezeşte în aceeaşi situaţie: limita de credit e veşnic prea mică, orice lucru strălucitor din vitrină îi fură minţile şi-i aterizează în sacoşă, iar felul în care se gândeşte să-şi rezolve problemele financiare pare a fi desprins dintr-un banc cu blonde. Nu ştiu dacă există cu adevărat astfel de persoane sau totul ţine doar de imaginaţia autoarei, dar mentalitatea personajului principal e cam sub orice critică.

 

Când am vizionat filmul m-am amuzat, dar citind cartea aceasta pot să precizez că am avut momente de mânie. Îmi venea să o scot pe Rebbeca, de urechi, din carte şi să-i ciufulesc părul până-şi revine din frenezie. Naivitatea ei mă scotea uneori din sărite şi nu-mi puteam imagina că va exista vreo metodă prin care fata asta să se trezească la realitate. Spre finalul cărţii, însă, tipa realizează că e iar până la gât în datorii şi face mişcarea decisivă prin care îşi salvează imaginea.

 

E o carte uşoară, de citit într-o după amiază în care vrei să te relaxezi. O recomand doar celor care vor o lectură simplă care să-i rupă de cotidian şi să-i poarte printre peripeţiile unei fete naive.

 

Sursa foto: targulcartii.ro

 

Share

1 Comment

  1. Cătălina Chiuaru says:

    Shopaholic and baby e cam aceeași treabă. și eu vroiam să o scot pe Becky din carte și să îi țin o teorie :)) dacă îți place să citești chick lit, îți recomand cărțile lui Marian Keyes, scrie mult mai fain decât Sophie. iar poveștile sunt variate 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.