Azi o sun pe mama
March 14, 2013
Azi alerg dintr-o parte în alta
March 15, 2013

Geta Ungurean: Când am să fiu mare am să mă fac mireasă!

Pe Geta am cunoscut-o pe Internet, mai exact pe Facebook și Pinterest, unde posta niște fotografii superbe de la diverse nunți. Pentru că Geta este un excelent wedding planner, care organizează nunţi în toată ţara. Și cum subiectul mă interesează direct – la vară am și eu nuntă -, am zis să vă fac și vouă cunoștință cu ea. Ca de obicei, printr-un interviu pe Belva.ro.

 

Geta, să știi că tradiția intervievaților pe Belva este ca aceștia să se prezinte singuri, așa cum vor ei, în fața cititoarelor noastre. Așadar, cine este Geta Ungurean?

„Geta Ungurean este o persoană creativă, perseverentă, care îşi găseşte motivaţia zilnic în orice lucru frumos care o înconjoară”, cam aceasta ar fi descrierea care mă însoţeşte în activitatea de zi cu zi. Găsesc motivaţie şi surse de inspiraţie constante în toţi oamenii din jur şi în detalii. Mai ales în detalii. Sunt o persoană care iubeşte frumosul şi care crede în talentul înnăscut de a iubi. Un talent pe care doar cei deschişi la frumosul vieţii şi la beatitudinea spirituală a celor din jur îl pot avea.

Sunt mereu cu telefonul la ureche pentru că îmi place să ascult, să ajut şi să motivez. Îmi place să ofer energie şi să îmi provoc prietenii să facă ceea ce îşi doresc. Cu siguranţă, event planning-ul mă defineşte cel mai bine, însă, pe lângă event planning, zilele îmi mai sunt colorate de orele pe care le dedic prietenilor, picturii, cititului sau săriturilor cu parapanta.

 

Ce presupune mai exact această meserie? Cum decurge întreg procesul, de la primul contact cu mirii până la finalizarea nunții?
Presupune să fii 24 h din 24 h dedicat pasiunii, muncii de creaţie, planificare şi clienţilor, prietenilor tăi. Mirii mei sunt prietenii mei, meseria mea după cum bine vedeţi nu prea sună a muncă, ci a plăcere, a dedicaţie şi a producţie de fericire şi momente memorabile.
Dacă vreţi să aflaţi cum decurg etapele profesionale pe care le parcurg cu mirii mei, vă invit să răsfoiţi noul meu site (am schimbat tema site-ului şi mă mândresc acum cu ea ori de câte ori am ocazia), unde am prezentat toate aceste etape.

 

Chiar dacă lucrez și eu în domeniul organizării de evenimente, nu am organizat niciodată o nuntă. Iar acum când sunt pusă în situația de a fi mireasă, recunosc că mă simt un pic copleșită și că am nevoie de ajutorul unui specialist, care să mă scutească de tot stresul inutil. Poți să le spui, te rog, și cititoarelor noastre de ce e important ca o viitoare mireasă să colaboreze cu o organizatoare de nunți?

Am primit de multe ori întrebări asemănătoare, de aceea am centralizat avantajele lucrului cu un wedding planner pe site.

Desigur, dacă nu îţi permiţi să plăteşti un wedding planner şi timpul îţi permite să alegi câteva sute de ore pentru organizarea nunţii tale, noi (pentru că Geta Ungurean înseamnă o întreagă echipă, nu doar Geta) te ghidăm în acest proces, îţi oferim consultanţă şi te sfătuim cum să-ţi gestionezi cel mai bine timpul alocat pregătirilor de nuntă.

 

Mie una, ceea ce faci tu mi se pare una dintre cele mai frumoase meserii din lume. Să știi că tu ești cea care a făcut ca ziua nunții unui cuplu să fie cea mai frumoasă zi din viața lor… asta da satisfacție! Dar totuși sunt și momente în care stresul și oboseala își spun cuvântul. Ce anume cauzează aceste momente și cum reușești să le depășești?
Eu nu sunt stresată, stresul provine din dezorganizare, iar ca wedding planner nu este tocmai bine să fii dezorganizat.

 

Într-adevăr, ritmul alert în care îmi desfăşor activitatea, fiind atât de antrenant, necesită şi prezenţa echipei mele. O echipă pe care mi-am construit-o în timp şi pe care mă bazez. Astfel, pot să îmi permit să coordonez activitatea companiei de la distanţă, inclusiv dinafara ţării, atunci când sunt plecată la workshop-uri de event planning sau evenimente de nişă.

 

Cum a început totul? Presupun că atunci când erai mică nu visai să fii organizator de nunți sau mai bine zis nu știai că există această meserie.
Nu ştiam că există, dar dacă nu ar fi existat, mi-ar fi plăcut să o inventez eu. Poate nu am visat să fiu organizatoare de nunţi, dar de mică, ca orice fetiţă, mi-am dorit ca atunci când mă fac mare „să mă fac mireasă”. Acum sunt prietena lor cea mai bună, deci ţelul este aproape împlinit.

 

Ce poți să ne spui despre piața organizărilor de nunți din România? Apelează viitoarele mirese la specialiști sau preferă să se descurce singure?
Eu am norocul să fiu în preajma mireselor care apreciază şi au nevoie de munca mea, fiind femei foarte ocupate şi cu o carieră solicitantă. Piaţa organizatorilor de nunţi din România este în continuă ascensiune, de aceea este important să o clădim cum trebuie, să ne educăm publicul şi să îi prezentăm beneficiile reale ale angajării unui wedding planner. Cu cât publicul este mai bine informat şi ştie exact ce presupune munca unui wedding planner, cu atât, cred eu, va fi mai receptiv în a apela la serviciile unui astfel de specialist.

Mai multe idei pe aceeaşi temă găsiţi şi aici.

 

Care ar fi cele mai importante cinci sfaturi pe care le dai unei viitoare mirese?
Să lase totul pe mâna mea şi să se bucure de timpul liber împreună cu viitorul soţ. Să profite de această perioadă pentru a realiza şedinţe foto şi sesiuni lungi de cumpărături, să se răsfeţe şi să iubească ceaiul. Să iubească ceaiul pentru că mereu îmi aştept miresele cu o ceaşcă de ceai, cu multe reviste şi cu un panou special conceput pentru a fi admirat de ele.

 

Și ca să încheiem tot cu o tradiție, te rog să lași un mesaj pentru cititoarele Belva.ro.
Mesajul meu este un îndemn: visaţi cu ochii larg deschişi! Nu există limite în a visa. Practic, cu cât visele sunt mai mari, cu atât realizările sunt mai mari. Să nu vă fie frică de eşec, atât voi, cât şi cei din jur veţi iubi persoana care aţi devenit.

 

Cu drag,
Geta Ungurean

 

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.