Poți să faci mișcare și fără să te vadă o lume întreagă!
January 30, 2016
gatit sanatos
Cauți metode de gătit sănătos?
January 30, 2016

Un frigider și prospețimea… amintirilor

frigider

Îmi aduc aminte că eram în primul an de facultate când ai mei s-au hotărât că e cazul să își cumpere un frigider nou. Mama lucra aproape non-stop, așa că a căzut în datoria mea să îl însoțesc pe tata la cumpărături și să alegem împreună un frigider. Nu prea știam pe atunci la ce aspecte trebuie să mă uit atunci când cumpăr un frigider cu două uși și credeam că intrăm în magazin, ne uităm o dată către toate modelele și îl alegem pe cel care ne place mai mult. De parcă am fi ales un cățeluș sau ceva ce ne-ar fi atras doar după cum arată.

Deh, noi femeile oricum avem darul ăsta de a alege până și electronicele și electrocasnicele după culoare și după intuiție! Dar atunci eram cu tata, om greu de schimbat în convingeri și hotărâri. Tata era setat să se uite atent la fiecare frigider, să îl deschidă și să îl închidă de zeci de ori, să îl întoarcă pe toate părțile, să îl descoasă pe vânzător și în nici un caz să se lase păcălit.

Eu, în entuziasmul meu, îi mai arătam câte un model care îmi făcea cu ochiul, iar el mă întreba automat: Cât consumă? Cât spațiu are? Cum e congelatorul? Cât costă? Iar eu, un pic dezumflată că procesul de selecție și de cumpărare nu mergea așa cum îmi doream, îi răspundeam exact ca o tânără neștiutoare: ”Dar are o culoare atât de frumoasă…”. Evident că tata îmi explica faptul că acea culoare nu va micșora factura la curent și nici nu va mări spațiul de depozitare al alimentelor.

Până la urmă am înțeles și eu utilitatea întrebărilor și înțelesesem ce trebuie să știu despre un frigider. Așa că începusem să mă plimb țanțoșă printre frigidere și, când vedeam un model care îmi atrăgea privirile, îl întrebam serioasă pe vânzător: ”Acesta în ce clasă de consum se încadrează?”. Știam că trebuie să caut un frigider cu două uși, care să fie destul de spațios în compartimentare, cu un congelator care să nu mai producă gheață, ca vechile modele, să mențină alimentele proaspete, să nu aibă un consum ridicat, să arate frumos și să nu coste o avere.

Ne-am hotărât amândoi la un model de frigider cu două uși de la Arctic. Trebuie să recunosc că tata era setat de acasă pe Arctic, ca motiv de mândrie a unui brand românesc cu tradiție și cu o dovadă vie că rezistă în timp. L-am cumpărat și eram tare mândri de achiziția noastră și, mai ales, de faptul că l-am ales împreună, ca tată și fiică.

Ai mei au și acum acel frigider și, de fiecare dată când mă duc la ei, mă uit la el și îmi aduc aminte de prima mea experiență de cumpărare și de luare a unei decizii în privința unui lucru serios din casă. Și mai mult, îmi aduce aminte de o amintire frumoasă care mă leagă de tata.

Foto: secondchancedad.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.