Când mi-e foame mă transform
May 21, 2012
Quesadilla – când puiul și brânza dansează salsa
May 21, 2012

Există un manual al gospodinelor?


Nu sunt eu cea mai tare gospodină, dar nici căzută din cer în domeniul ăsta nu sunt. Adică, e curăţel în casă, mâncare este şi nu am plângeri în privinţa ei, hainele sunt curate etc. Acum, ceea ce nu înţeleg este de ce insistă unele femei să îmi spună că nu este corect cum fac anumite lucruri în casa mea. Există cumva un manual al gospodinelor care să îmi spună că nu am voie să pun rufele maro lângă rufele verzi la uscat, sau că geamurile se spală doar de la stânga la dreapta, sau că nu se pun fructe la călit, sau că lenjeria de pat se schimbă o dată la 3-5 zile?

Şi eu am fost învăţată de bunicul meu croitor să calc hainele într-o anumită ordine şi într-un anumit fel, dar asta nu înseamnă că le consider neştiutoare sau ne-gospodine pe femeile care calcă altfel. Până la urmă, e casa fiecăruia şi fiecare femeie ştie ce e mai bine pentru casa ei. Fiecare gospodărie e cu regulile ei. Aşa că ar trebui să fim deschise la experienţe noi, nu la blocaje de genul „Nu aşa se face!”. Serios? Unde scrie? Doar pentru faptul că aşa ai fost tu învăţată, nu înseamnă că aşa e cel mai bine!

Deci, dacă voi aveţi habar de un astfel de manual al gospodinelor, vă rog să mi-l arătaţi şi mie că tare curioasă sunt câte reguli încalc în fiecare zi!

Foto: Healthy Lifecare News

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

2 Comments

  1. Catalina says:

    ei, asta e din atitudinea noastră hormonală :)) la fel va fi cu creșterea copiiilor. vine mai natural să scuipi venin cu ”nu așa se face”, decât să spui blând: ”uite, eu fac așa, să îți arăt, poate îți va plăcea metoda mea.”

  2. chloe says:

    Catalina, mie mi s-a intamplat si sa spun cuiva cu toata delicatetea un ‘truc’ de-al meu si totusi persoana respectiva sa se simta lezata. Intotdeauna vor exista extreme : persoane care cred ca le stiu pe toate cel mai bine si ca nu se poate altfel, dar si persoane care iau totul ca pe o critica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.