La mulţi ani, Mami!
February 24, 2012
Astăzi sunt multicoloră!
February 24, 2012

Dreptul femeii la sex

De când s-a scufundat vasul de croaziera Concordia se tot râde pe furiș de emanciparea feminină. Pare-se că, în dorința de a se salva, bărbații de pe vas au decis în sfârșit să așeze femeia la semnul egal și nu i-au permis nici o condiție specială, respectiv nici întâietatea pe bărcile de salvare. Au apus vremurile Titanicului iar, la bord, Jack în vestă de salvare a înteles ceea ce Rose i-a tot repetat decenii întregi: ca ea vrea să aiba parte de fix aceleași drepturi ca și el. Prin urmare se spune că operațiunea de salvare a fost plină de indignare și acuzații de misoginism de pe o parte și acceptarea subită a egalității pe cealaltă.

Atentie insă, acesta nu este un articol despre feminism. Acesta este un articol obișnuit despre un subiect și mai obișnuit, sexul. Neobișnuit pare  însă faptul că aceasta acțiune se petrece în rândul femeilor, de parcă în pat n-ar fi vorba de doi (mă rog, chiar de mai mulți în cazuri speciale). Acele femei care, în virtutea vremurilor actuale și a împlinirii personale (oficial cel puțin) practică sexul fără verighetă și vorbesc de libertate sexuală.

Motiv de alarmare pentru diverse și diverși mai catolici decât Papa pâna la ultima celulă de moralitate de ocazie.

“Dar ce-ați vrea madamelor?” mi s-a spus mai demult, în termeni mai puțin bine-voitori “să vă iubiți clandestin cu un altul în fiecare seară și după să strigați în febra orgasmului “emancipare”?

S-avem pardon, am zis libertate sexuală, iar nu teribilism și BTS-uri. Contez în argumentul meu pe femeile cu ceva rațiune, iar nu pe mândrele de se pozează în zăpadă doar în lenjerie intimă și declară cu patos că o fac “doar pentru satisfacția personală.” E mai greu să te satisfaci așa tare singură, zic eu.

In timpurile voyeuristice în care trăim doi oameni își dau hainele jos si alți 200 se exaltă. Nu din motivul potrivit de cele mai multe ori, cel puțin nu recunoscut. Intamplarea infamă are loc la orizontală, dar dacă e implicata vreo domnișoară, panica celorlalți se ridică vertical către înalturile conștiinței lor a naibii de curate, care și-a găsit unde să îndrepte degetul arătător.

Sexul e un lucru personal, dar  toți se întreabă.

Slut is the woman with the morals of a man,” zic englezii. Tot ei stipulează că în războiul dintre sexe nu are cum să câștige nimeni pentru că se fraternizează prea des cu inamicul.

Cu toate acestea vechea discuție despre faptul că bărbatul face mai mult sex decât femeia (cu cine l-o fi făcând zău, nu știu), dar ea e mai vinovată decât el, persistă. Păi, cum, nu trebuie să fie ea cea neprihănită, simbolul purității eterne și mamă a tuturor suferinzilor, cum spun legendele? Păi, este, Monșeri, dar eu nu înțeleg cum se schimbă asta daca datorită sângelui care clocotește din când în când în venele ei își arată ei și celui care o vede fără haine că iubirea și pasiunea vin într-o varietate de forme.

Sau că se face vinovată, vorba vine, de vreo nebunie care ține fix o noapte, după care se întoarce la căutat iubire fără de sfârșit, așa cum ii spun filmele, cărțile și bunicile. Nu poate să facă un pas în lenjeria ei neagră că hopa, țipă societatea că “a luat-o pe calea cea rea.”

Spunea cineva că filmele porno sunt rele din doua motive: “bărbații cred că așa se face și femeile că așa trebuie să facă.” Dar se pare ca nici deprinderile din dormitor nu sunt prea bine-venite și ne speriem cu toții când auzim o mărturisire feminină cu iz sexual, de parcă tocmai ne-am fi uitat la un film horror S.F. singuri, noaptea târziu.

De parca noi am fi apărut pe lume aduși de barză și nu ca urmare a unui orgasm.

Sunt multe cauze numai bune de militat pentru, dar momentan sunt doar editoarea unei reviste online de femei. Militez deci pentru dreptul femeii la sex fără falsă pudoare, fără critica masculină de duzină și fără credințele bunicii indignate, care n-a avut parte de un orgasm în 40 de ani de căsătorie că “e rușine, maică!”.

Sursă foto: pinterest. com

Share

6 Comments

 1. marius says:

  incet incet mentalitatea se schimba : tine doar de noi, oamenii
  pt unii inca “e rușine, maică!”

 2. relansat says:

  pacat ca dam in alte pacate, noi ca natie. sarim de la o extrema la alta 🙂

 3. ada says:

  nice. cu zvac. cu potential

 4. @Marius: Incet, incet oamenii incep sa se trezeasca la realitate. Rusinea asta e modalitatea de a ingradi minti si oameni si din pacate nu tine neaparat de niste principii sanatoase, cum s-ar crede.

  @Relansat: Ma asteptam sa spuna cineva si asta. Dar articolul asta nu e o scuza pentru extreme si exagerari. Cine are minte sa-l priceapa il va pricepe fara sa treaca in extrema cealalta. 🙂

  @Ada: Mai rar pot sa scriu fara zvac. :)))

  @Lioredana: Cu maxim avant. 🙂

 5. Cristina says:

  Excelent articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.