Extremism, isterie sau ignoranță?
September 15, 2015
Un om, două fețe
September 17, 2015

Despre role-playing

role-playing

Primele gânduri îţi vor fugi către filmele în care de cele mai multe ori tipa apare costumată. În asistentă (cel mai des), poliţistă sau servitoare. Role-playing-ul la care mă refer eu nu este despre o costumaţie pe care să o afişezi în faţa unui mascul feroce nefinalizat psihic. Este despre ceea ce fac eu, aproape zilnic, din draga dimineaţă. Îmi aleg un personaj, „mă deghizez în el” şi îi împrumut din caracter.

Joaca începe aşa:

  1. Deschid larg uşile dulapului;
  2. Mă dau un pas mai în spate ca să am o privire de ansamblu;
  3. Mă uit în gol timp de 10 minute;
  4. Aleg câteva haine;
  5. Le potrivesc cu starea mea psihică din ziua respectivă.

În fiecare zi sunt altcineva. În funcţie de cum mă simt. În ultimul timp am fost:

Shakira – în videoclipul La tortura. Pentru ziua respectivă am potrivit: o fustă până în pământ, largă, cu un tricou galben de bumbac. Toată ziua am simţit că şoldurile mele nu mint. Am primit complimente pentru fustă.

Florence Welchîn concert. Ţinuta mea a plecat de la o pălărie cu boruri largi, o cămasă colorată şi multe inele pe degete. Întreaga zi m-am simţit hippie.

Şefa afurisităîntr-o multinaţională. Am construit ţinuta având ca element central o pereche de pantofi mov cu vârf ascuţit şi imiţaie de piele de şarpe (pot să jur că astfel de papuci pentru asta sunt făcuţi). Am mai pus o fustă trei sferturi şi o cămaşă. Cum m-am simţit? De parcă au intrat în mine toţi demonii şefelor de pe lumea asta. Nu intra în acest joc decât dacă eşti singur în birou.

Stewardesăpe linia arabă. Totul a pornit de la o eşarfă. Când am prins-o de gât am înţeles. M-am schimbat de hainele din ziua respectivă pentru că nu se potriveau conceptului de stewardesă. Am pus o cămaşă clasică, o fustă şi un cardigan. Şi da, mi-am făcut coc de balerină. Am simţit că trebuie să zâmbesc toată ziua.

Astăzi sunt tipa misterioasă în rochie albă care stă în cafenea singură la masă. Bea cafea tare, fără lapte, fără zahăr. O doamnă mi-a făcut poză în timp ce mergeam pe stradă.

Ar trebui să încerci şi tu. Eu un pact secret cu tine. Mai bine te joci decât să visezi că eşti ceva ce nu poţi fi. Încearcă să fii pentru o zi J Lo, Steve Jobs (pont: ai nevoie doar de blugi decoloraţi şi un tricou) sau Michelle Obama (ar merge o fustă sub genunchi). Joacă-te cu tine!

 

Sursa foto: unsplash.com
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.