centrale termice
Mi-am încălzit cariera la… centrale termice
February 23, 2017
turism
Ce înseamnă cu adevărat turism de calitate?
February 25, 2017

Decorare? Iată recomandarea mea… de acum!

decorare

Citeam dimineață acest articol. Și m-a luat nostalgia. Și parcă îmi venea să mă apuc din nou de acel proces de decorare a casei. Bineînțeles, acum, după toți acești ani și după toate experiențele bifate, aș face lucrurile cu totul diferit, fie că mă mut în casă nouă, fie că redecorez casa în care stau deja.

Când ne-am mutat noi la casă nouă, eram total neștiutori. Habar nu aveam ce înseamnă decorare, care sunt materialele de pe piață, ce e bine și ce nu e bine, ce se potrivește și ce nu se potrivește. Știam că avem o listă foarte lungă cu tot ce aveam de cumpărat și ne îngrozea gândul că trebuie să le luăm pe toate: uși, parchet, gresie, robinet, chiuvetă, calorifere, mobilă, tacâmuri etc. Am pornit-o de la zero, cu excepția câtorva lucruri mărunte pe care le aveam deja și pe care le cumpărasem în anii petrecuți împreună în chirie.

Marea noastră greșeală de atunci a fost că… bine, cred că au fost mai multe greșeli:

1. Nu am întrebat în stânga și în dreapta ce e bine și ce nu;
2. Nu am discutat cu o firmă de decorare sau un specialist care să ne dea sfaturile necesare;
3. Nu am pus accent pe bucuria de a putea alege aceste lucruri împreună, pentru casa noastră, ci pe stresul de a o face.

După ce am finalizat procesul de decorare în stil propriu, ne-am dat seama că ideea asta de decorare nu ține doar de estetică, ci, mai ales, de utilitate și calitate. Priza trebuia pusă în altă parte, ușa nu se deschide bine așa, cabina de duș trebuia mai nu-știu-cum, draperiile de la geam trebuiau puse pe alt sistem de prindere, parchetul ăla e prea închis la culoare, canapeaua aia e ca nuca în perete, am fi putut pune mai multă culoare în casă, tapetul ăla nu se potrivește cu draperiile și lista poate continua la nesfârșit.

Așa că, acum, dacă aș lua-o de la capăt, aș fi în primul rând mult mai relaxată, chiar dacă știu că e un proces dificil și extenuant. Dar, aș ști să nu mă mai stresez și să mă bucur efectiv de această experiență în doi. În plus, aș vorbi neapărat cu o firmă de decorare, care să ne ajute să facem lucrurile bine de la început. Greșelile sunt uneori mai greu de reparat, așa că e mai bine să le previi, chiar dacă înveți enorm din ele!

Recomandarea mea pentru cei care se mută în casă nouă, fie că e vorba de un complex rezidențial modern ca acesta, fie că e o căsuță modestă ca a mea, este să nu vă grăbiți, să vă informați corect, să chibzuiți bine, să alegeți lucruri utile care să vă reprezinte și să vă bucurați în doi de experiență! Voi decideți dacă o transformați într-o experiență negativă sau într-una pozitivă!

Spor la decorare!

Foto: bellavistapinturas.com.ar

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.