Când ţi-e sete, ce faci?
November 19, 2012
Am nevoie să mi se facă dor de tine!
November 19, 2012

De ce suferim online?

Dacă înainte, când sufereai intens de pe urma unui eveniment neprevăzut, alegeai să apelezi la un psiholog renumit care să te readucă pe linia de plutire, acum, aparent, există altă metodă de descărcare emoţională: internetul.

Nu mai e la modă să-ţi suni prietena cea mai bună, să o convoci la o întâlnire spontană şi să îţi verşi amarul în batistele ei, departe de ochii lumii. Nu mai e „trendy” nici să ceri sfatul părinţilor, rudelor, doctorilor, profesorilor,etc. Acum, internetul rezolvă orice problemă:

– Vrei să afli ce carieră ţi s-ar potrivi? Găseşti sute de pagini destinate sprijinului celor nehotărâţi în materie profesională. Răspunzând la câteva întrebări, dilema îţi este rezolvată şi îţi poţi pregăti lista de cumpărături pentru a porni în drumul tău de a deveni cel mai tare DJ.

– Ai nişte simptome dubioase şi nu ştii care e cauza lor? Întreabă-l pe Google şi el te va trimite din forum în forum, până când, de la bănuiala unei răceli de primăvară, vei ajunge la siguranţa că suferi de cancer în stadiu avansat.

– Te-ai despărţit de iubitul tău pentru că l-ai prins în pat cu alta? Descarcă-ţi nervii şi scapă de isterie, postând un status ameninţător la adresa lui, prin care-l vei asigura că nu va mai găsi alta ca tine. Cu siguranţă el nu va putea dormi câteva nopţi bune iar starea ta psihică îşi va reveni la normal…

– Eşti în căutarea sufletului pereche, dar nu ştii exact unde să-l cauţi? Intră pe aplicaţia de pe Facebook care îţi spune exact cu cine te potriveşti. Dacă, cumva, persoana compatibilă cu tine se dovedeşte a fi de acelaşi sex, nu ezita, urmează sfatul site-ului şi schimbă-ţi orientarea! Doar te potriveşti cu persoana aia…nu e cazul să ratezi ocazia!

– Suferi în tăcere după un băiat? Să nu cumva să-ţi faci curajul să-i spui acelui băiat ceea ce simţi pentru el! Mai bine intră frumos pe Facebook şi lasă un status dramatico-siropos sau postează o poză artistică însoţită de o întrebare retorică, precum: „ce rost are să suspin după tine?”. Cu siguranţă inima ta se va vindeca, băiatul se va simţi şi te va contacta şi veţi trăi fericiţi până la adânci bătrâneţi!

Dacă nu aţi simţit sarcasmul până acum, vă precizez eu că există în fiecare frază de mai sus. Internetul este foarte bun din foarte multe puncte de vedere, dar nu poate înlocui un diagnostic bun, un sfat prietenesc, o sugestie a unui expert, o mână ce-ţi oferă ajutorul…cu alte cuvinte, un om. Aşa că, de ce suferim online?

Sursa foto: lolvirgin.com

Share

2 Comments

  1. Ioana says:

    Suferim online…pentru că am uitat să apreciem micile bucurii ale vieții , oamenii de lângă noi…trist,dar adevărat anumite persoane preferă să-și construiască o viață pe internet, uitând de cea reală…și asta mă întristează cumplit….

  2. E foarte trist, într-adevăr, să ajungi să-ţi trăieşti viaţa mai mult online decât offline.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.