Viața e de rahat, dacă așa vrei tu să fie!
March 6, 2014
Un leu, un bilet, un share. Tu alegi!
March 7, 2014

De ce merg eu în Bază

  • Tip de local: Bar Dansant, deschis după ora 18:00
  • Localizare: Centru Civic
  • Preț mediu: 5 lei berea, 12 lei cocktail-ul 
  • Fumători/nefumători: da/nu
  • Rezervări/contact: 0332408146 – dupa 15.00

Dacă ar fi un om, barul La Bază ar fi prin clasele primare. Merg în Bază cam de la începuturile barului și nu m-am oprit să merg din varii motive.

1. E un bar fără pretenții. Nu în sensul „bodega din colț unde vin bețivanii cartierului să cumpere o cinzeacă și o franzelă pentru baba care îi așteaptă acasă”. Nu, în sensul în care nu are o definiție anume. Nu e bar rock. Nu e bar de fițe. Nu e bar de hipsteri.

2. Ca atare, vezi de toate. Fițoși, roackeri, străinezi, hipsteri, artiști, fizicieni, oameni la locul lor, oameni beți morți, oameni care dansează, oameni care se pupă (indiferent de gen).

3. Ca atare, te simți mai puțin judecat. În multe localuri cu băuturi spirtoase din Iași mă simt analizată. Simt că lumea dorește să mă încadreze în niște cutii bine definitie. În Bază arareori simt așa ceva. Acolo lumea e atât de diversă încât obosește să mai pună „tag”-uri.

4.  Merg pentru că îmi place decorul. E creativ, e haotic, dar cumva are sens. Cumva, inspiră. Cumva, e plin de viață.

5. Merg pentru barman. Momentul acela, când dai peste un barman care face cel mai bun Cuba Libre de pe planetă…momentul acela când îi spui barmanului „fă-mi ceva…” și el știe exact ce să-ți facă…Sugerez să mergeți la barmanul drăguț (vă prindeți voi care este) și să-i spuneți să vă dea noul shot semnătură. Este absolut delicios (are gust de gumă alcoolică).

6. Merg pentru muzică. Da, știu, gusturile nu se discută. Dar niciodată nu am apreciat house-ul sau pop-ul acesta foarte la modă sau metalul foarte supărat. Pentru mine ce se ascultă în Bază este (de obicei) perfect, un amestec de muzică mai veche (Beatles, Genesis, Supertramp etc.) cu muzică dansantă (rockability, swing, electronică, irish) și cu un pic de rock. Iar în plus, din când în când mai ascult și muzică live.

7. Merg pentru „the regulars”. Îmi place că am un grup de prieteni cu care mereu mă văd în Bază. Mă face să mă simt ca acasă.

8. E aproape. E în centru. E lângă alte chestii. Baza e în pentagrama Bermudelor de sub CUB, în centrul civic. Dacă nu îți place acolo, te miști în oricare din celelalte baruri de prin zonă.

12345

Daaaaaar….sunt și unele lucruri care mă conving să plec acasă.

1. Barmanul acela ne-drăguț (vă prindeți voi care este). Deci…OF.

2. Faptul că după o anumită oră pereții verzi se reflectă în oceanul verde de beri nestrânse de pe mese.

3. Faptul că hârtia din băi (sunt doar două cabine) nu este mereu…acolo. Măcar nu au rămas niciodată fără săpun (în afară de perioada când cineva smulsese cu totul dispenser-ul de săpun de pe perete).

4. Barul arhiplin. Nu știu de ce lumea crede că în jurul barului „se întâmplă chestii”. Astfel încât sunt momente când este greu să faci rost de băutură.

5. Barul arhiplin. Ioi. Sâmbătă seară-dimineață vin acasă inevitabil mirosind a transpiraţia, tutunul şi halena a cel puţin 100 de străini.

Verdictul: per global este un bar bun unde să petreci o noapte de dezmăț.

Surse foto: facebook – La Bază

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.