Pro sau contra ebooks
April 23, 2013
Soţia din Paris, o poveste reală
April 24, 2013

De ce îmi place să călătoresc cu băieţi

Că-mi place să călătoresc, asta ştiţi deja şi că am fost prin părţi ale lumii prin care niciodată nu mi-am imaginat că voi ajunge – sau cel puţin nu aşa de devreme – şi asta ştiţi. Mai rămâne doar să vă povestesc ceva şi despre cum îmi place să călătoresc.

Mai nou se pare că am o mare pasiune pentru călătoritul cu autobuzul – microbuzele încă îmi provoacă un tremurat uşor, dar sunt pe cale de vindecare – şi fie că e vorba de un autobuz cu baie sau unul fără, tind să rostesc întotdeauna răspicat acelaşi răspuns când trebuie să aleg între tren şi autobuz: “cel din urmă!”

Îmi mai place şi să mă organizez, să-mi fac cumpărături dinainte, să-mi pregătesc sendvişuri şi băuturi pentru drum, cocktailuri alcolizate dacă e vorba de drumuri lungi, pe timp de noapte şi mi-e teamă că nu voi adormi altfel. Cu toate astea, îmi place şi să fiu complet dezorganizată când vine vorba de destinaţie şi planificări exacte ale călătoriei şi tind să-mi schimb direcţia în ultimul moment, după cum bate vântul. Până acum, mi-a ieşit bine!

Dar ceea ce nu ştiam încă e cât de mare e diferenţa între a călători cu fete sau cu un grup mixt şi a merge în excursii doar cu băieţi. În general vorbind, întotdeauna e un privilegiu să fii singura fată într-un grup de băieţi: asişti la discuţiile pe care nu le-ar fi început dacă ar fi fost majoritare fetele, la beţie vor uita complet că e şi o fată printre ei şi vor spune tot, mai ceva decât dacă ar fi fost hipnotizaţi … şi aşa mai departe.

Dar cel mai cel e să călătoreşti cu băieţi. De ce? Păi să vă fac o listă scurtă:

–         fie şi cel mai bădăran sau misogin băiat se va trezi că partea lui sensibilă prinde viaţă şi te va trata ca pe o prinţesă;

–         toată lumea va avea grija ca tu să te simţi bine;

–         dacă ai vreun bagaj ceva mai greu, fii sigura că vei primi ajutor cu el;

–         dacă drumul e greu şi întâmpini dificultăţi, vor face ei ceva si va deveni mai uşor;

–         cu siguranţă vei afla lucruri interesante, care în mod normal se discută doar între băieţi;

–         băieţi, chiar şi când sunt teribil de plictisitori, sunt aproape mereu mult mai distractivi decât fetele – vă spun eu, ca de la o fată, pentru alte fete –

Cine doreşte să continue lista, este binevenită! 🙂

Share

3 Comments

  1. Cătălina Chiuaru says:

    și nici nu fac prea multe figuri :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.