Orașul…
December 7, 2011
Pentru că am sânge latin
December 7, 2011

De ce e urât să fii singur

Au spus-o de multe ori dragele mele Belve şi vă mai repet şi eu acum: în doi e mai frumos. Lăsând la o parte momentele când îţi vine să uiţi totul şi să pleci, o relaţie îţi aduce multe împliniri.

Inevitabil, oricine şi-a dorit să fie singur atunci când relaţia nu mai putea respira sau când li se făcea dor de o primă întâlnire. Însă, conform proverbului „ai grijă ce-ţi doreşti, fiindcă se poate împlini”, mereu facem câţiva paşi înapoi atunci când suntem puşi în faţa faptului împlinit.

E urât să fii singur. Acele zile când simţi că viaţa ta are în sfârşit un contur şi zâmbeşti continuu nu ai cu cine să le împărtăşeşti. Îzbucneşti uşor în plâns când intri pe uşă şi vezi că nu ai cui să îi spui că te-a lăudat şeful azi, sau, mai rău, nu te sună nimeni să vadă dacă te-ai trezit.

După lungi zile de muncă, doreşti să ieşi în oraş cu prietenii pentru a te relaxa. Ajuns la masa lor, constaţi că acolo sunt aşezate numai cupluri şi tu eşti, cumva, în plus. Pentru că îţi sunt prieteni dragi, toţi fac un efort şi încearcă să ascundă acele mici drăgălăşenii dintre parteneri, însă, dacă îţi vei întoarce privirea către altceva pentru o secundă, vei constata că se prind uşor de mână pe sub masă sau se sărută repede pe obraz. Şi încă o dată, te apucă plânsul în plină sâmbătă seară.

Atunci când eşti singur, nu ştiu cum se face că toată lumea îşi găseşte partener şi se desfiinţează longevivul „grup al celor singuri”. Mai mult, destinul face în aşa fel încât, în acea perioadă, parcă nimeni nu locuieşte pe lângă tine şi mereu trebuie să te întorci acasă singur. Şi atunci îţi pui întrebarea „de ce am vrut asta?”.

Ştiu, ştiu, îmi veţi spune că există şi multe părţi pozitive în a nu avea partener. Dar în afară de motivele adolescentine sau cele absolut feministe pe care le tot aud, restul pălesc în faţa celor care te fac să spui „vreau să am pe cineva”.

Sursă foto: i2fun.com

Share
Carmen Păun
Carmen Păun
Sunt o femeie abia ieșită din adolescență și care încă învață care e treaba cu viața de adult. Deși uneori pot părea agitată sau nerăbdătoare, să știți că sunt foarte prietenoasă și îmi place să râd cu poftă, din tot sufletul, cu gura până la urechi. Sunt proaspătă soție și mamă de fetițe frumoase foc (încă mai am de învățat cum vine asta), fiică, soră și am o pisică obraznică pe care o ador.

8 Comments

 1. Teo Grigorie says:

  Asteptam un raspuns de acest gen, Andrei 🙂 Dar daca stai si te uiti, o sa vezi ca majoritatea motivelor chiar sunt puerile.

 2. Ana says:

  Pueril nepueril…dar e totusi exagerat sa spui ca daca nu ai un personaj de sex opus in casa caruia sa-i spui ca te-a laudat seful azi, sau n-are azi cine sa te “sarute rapid pe obraz”, atunci musai si ca la comanda izbucnesti in plans.
  Sunt oameni care vad “micile dragalasenii” puerile. Chiar sunt. Iar avea un partener doar pt ca “e urat sa fi singur” mi se pare trist.

 3. Ana says:

  *sa fii

 4. Teo Grigorie says:

  @Ana, nu cred ca ai inteles cum trebuie ce vreau eu sa spun. Acele lucruri erau doar cateva exemple pe care inevitabil le simti cand esti singur. Si nu inteleg atitudinea ta agresiva fata de motive, mai ales ca nu am facut nicaieri referire ca e bine sa ai partener doar pentru a nu fi singur.

 5. Helga Fenea says:

  Da, e urat sa fii singur, dar nu e sfarsitul lumii. 🙂

  Poti gasi o gramada de activitati pe care sa le faci de unul singur (eu inca lucrez la asta, nu ma pune sa dau exemple), scopul fiind acela de a ajunge sa te simti confortabil cu viata ta fara vreun partener care sa-ti confirme asta.
  De preferat e ca dupa ce atingi echilibrul asta sa fii din nou disponibila sa pornesti “la drum” alaturi de un cineva nou, impreuna cu toate invatamintele pe care le-ai extras din perioada “single”.

  Bucura-te de prieteni si de timpul tau, make the most of it, si fii deschisa, nu se stie de unde sare iepurele.

  Words to live by: “Happiness is like a butterfly: the more you chase it, the more it will elude you, but if you turn your attention to other things, it will come and sit softly on your shoulder.” 🙂

 6. Teo, ma identific cu ce spui chiar daca nu sunt nici pe departe atat de sensibil 🙂

  In matematica mea sentimentala, odata ce intelegi care este puterea unui cuplu reusit, a unui parteneriat care face 1+1=5, starea de “singur” nu mai este tolerabila.

  Tu ai listat argumente dragalase, care dor atunci cand ajungi sa le simti, insa motivele adevarate sunt clare, puternice si mature.

  Btw, motivele alea de pe lista de 101 sunt ceva de genul “De ce sa mergi pe jos si nu cu bicicleta: pentru ca pe jos ajungi acolo unde iti doresti si nu mergi cu bicicleta.”

  Personal ma cam satur de toti cei care judeca notiunea de relatie fara sa recunoasca ca defapt doar greselile lor personale strica experienta.

 7. Corina says:

  Da, e urat sa fii singur pentru ca nu te suna nimeni sa-ti ureze noapte buna si vise frumoase in doi .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.