Acelea care pot avea pe oricine …
February 16, 2012
Astăzi mă răsfăţ cu waffles!
February 17, 2012

Dacă vorbim despre prieteni…

Atunci când dorim să trăim frumos şi bine, în mod necesar trebuie să ne înconjurăm şi de oameni frumoşi. Adevăraţi sau doar „pentru ieşiri”, apropiaţi sau „ocazionali”, fără prieteni existenţa noastră ar fi cu mult mai plictisitoare şi bineînţeles, egocentristă.

Însă nu mereu ştim care sunt cei care există cu adevărat lângă noi. Suntem entuziasmaţi de telefoanele primite sau de invitaţiile ocazionale şi avem impresia că toţi aceia ne sunt prieteni. Şi ce poate fi mai trist decât un om care nu se poate privi pe sine aşa cum trebuie, din cauza oamenilor din jur?

Poate greşesc, dar eu cred că nu ai lângă tine oameni valoroşi dacă:

– nu îţi spune nimeni că nu mereu ai dreptate şi trebuie uneori să accepţi şi părerea celor din jur;

– nu îţi deschide nimeni ochii să vezi că noul look pe care te încăpăţânezi să-l adopţi te face să arăţi penibil;

– nu-ţi atrage nimeni atenţia că te plângi sau te lauzi mult prea mult;

– toată lumea se opreşte din râs când intri în cameră sau îţi spun că nu vorbeau de nimic important;

– nu îţi spune nimeni că îţi pui pe tavă relaţia, oriunde şi de câte ori ai ocazia;

– nu te sună nimeni decât dacă au nevoie de ceva de la tine.

Totuşi, să nu ne amăgim singuri. Prietenia este un drum pe care se circulă în ambele sensuri, deci nu trebuie mereu doar să primeşti. Dacă nu faci decât să comentezi vieţile altora şi pe a ta doar să o lauzi, fii sigur că nu o să te mai caute nimeni. Mai mult, dacă primeşti critici cu privire la calităţile tale de prieten, stai puţin şi analizează-te, pentru că sigur vei descoperi ceva nou.

Dacă vorbim despre prieteni, trebuie să fim sinceri cu noi, dar şi conştienţi că „ieftin şi bun” iese automat din discuţie. Nu oferi, nu primeşti. E chiar atât de simplu.

Sursă foto: cindysboutique.com

Share
Carmen Păun
Carmen Păun
Sunt o femeie abia ieșită din adolescență și care încă învață care e treaba cu viața de adult. Deși uneori pot părea agitată sau nerăbdătoare, să știți că sunt foarte prietenoasă și îmi place să râd cu poftă, din tot sufletul, cu gura până la urechi. Sunt proaspătă soție și mamă de fetițe frumoase foc (încă mai am de învățat cum vine asta), fiică, soră și am o pisică obraznică pe care o ador.

1 Comment

  1. carmen says:

    Nu trebuie sa ai multi prieteni ci adevarati! Iar vorba veche cu “prietenul la nevoie se cunoaste” se poate folosi pentru a alege.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.