Ziua Părinților este astăzi și mereu
October 10, 2017
SPA pentru suflet
October 15, 2017

Curaj! Vă așteaptă aventura vieții!

De patru ani sunt cea mai fericită și împlinită femeie! Am fost aleasă de o minunăție de băiețel să îi fiu mamă! Știu, pare un clișeu dar așa a fost în cazul meu. Nu îmi imaginez viața fără el și sincer acum, când știu ce trăiri intense sunt, când știu ce înseamnă să fii părinte m-am tot gândit de ce nu am făcut pasul acesta mai devreme.
Când îmi privesc băiețelul care se aruncă cu vitejie în orice nouă aventură, când urcă pe cel mai înalt tobogan gonflabil și îmi strigă – ”mami, uite ce curajos sunt!” – realizez că ceea ce mi-a lipsit a fost curajul.
Curajul de a-mi asuma responsabilitatea pentru o altă ființă, curajul de a lua decizii pentru altcineva, curajul pentru a înfrunta tot ceea ce presupune să fii părinte, mamă….
E foarte frumos să fii părinte, e un sentiment extraordinar dar vine la pachet cu o mulţime de încercări, cu sentimente de neputință – atunci când copilul tău e bolnav și nu știi ce are, cu grija ca lui/ei să nu i se întâmple nimic când nu e lângă tine, cu dorința ta de a-i oferi tot ceea ce își dorește și de a avea acces la o educație aleasă… și lista e interminabilă. Au fost momente când nu eram în aceeași cameră și mi se părea că mă strigă, că are nevoie de ajutorul meu (și nu, nu sunt o mamă overprotective) – știu că pare ilar dar asta mi s-a întâmplat. Ați avut și voi o astfel de experiență?
Timp de nouă luni porți cu tine mereu o minune și se creează o legătură indestructibilă… e magic. În momentele în care copilul tău îți spune ”te iubesc, mami!” și când vine să te îmbrățișeze și să îți dea un pupic pentru că te iubește atunci realizezi cât de norocos ești și bine că ai avut curajul să faci următorul pas! Și chiar e o binecuvântare un copil. Chiar îți dă aripi și atunci când crezi că nu mai poți mai poți un pic.
Știu că nu toată lumea își dorește copii și înțeleg asta. Dar pentru cei care vor să facă pasul – curaj! Vă așteaptă aventura vieții!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.