Cum știi ce face bona copilului tău?
December 15, 2015
Ce vreau de Crăciun?
December 21, 2015

Cum rămâne cu prima impresie?

Obişnuiam să cred în prima impresie. Probabil o şi confundăm cu reacţiile chimice sau cu nevoia pe care o aveam atunci. Nu ştiu din ce motiv am fost ani de zile convinsă că prima impresie contează. Cu toate acestea, la un moment dat, mi-am reconsiderat drastic poziţia. Prima impresie nu are nicio legătură cu omul din faţa mea ci cu ce vreau eu să cred în acel moment.

Cu toţii repetăm deseori că suntem singurii experţi din viaţă noastră şi mai mult, creatorii propriei fericiri sau nefericiri. Aşa e şi cu prima impresie nu e vina celui din faţă noastră că vrem să îl vedem într-un anume mod sau că vrem să îl credem când ne spune ce ne dorim cu ardoare să auzim. Probabil pentru a nu mai există dezamăgiri nu ar trebui să avem încredere în prima impresie, nici în a două sau a treia ci poate după un timp definit de experienţe şi deloc de aşteptări. Facem constant greşeala de a avea prima impresie şi apoi, aşteptări. “Dar eu te credeam un om bun, incapabil să mă dezamăgeşti?” – această frază exemplifică perfect situaţia şi dacă ar fi să fac o adunare simplă ar ieşi cam aşa: prima impresei + aşteptări = dezamăgire. Nici măcar nu e o ecuaţie sau vreo altă operaţiune matematică complexă ci e doar 1+1=2 dar suntem atât de nepricepuţi la asta de zici că am avea un retard mintal de fiecare dată când întâlnim pe cineva.

Oare nu ar fi mai simplu să nu mai avem o prima impresie? Să ştim că orice am crede prima dată când vorbim faţă în faţă cu cineva e pură complezenţă şi dorinţa de a fi plăcut. Să stăm puţin şi să vedem comportamentul lui/ei în situaţii din afară noastră pentru a putea avea o părere pertinentă. Să mai aşteptăm puţin să vedem reacţiile pe termen scurt în legătură cu noi înainte de a decide dacă e în regulă să ai o relaţie cu respectivul sau respectiva de orice natură ar fi aceasta. Probabil relaţii romantice s-ar concretiza după 50 de întâlniri iar cele de amiciţie doar de Paşte, Crăciun şi zile de naştere când este chef, timp şi disponibilitate de a petrece.

În schimb, destul de probabil să avem relaţii mult mai reale şi mai bine definite iar dezamăgirile să fie din ce în ce mai rare.

Sursă foto: quotesgram.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.