De ce suntem mereu obosiți și lipsiți de energie
July 17, 2018
Piele albă după vacanță? Și ce dacă?!
July 31, 2018

Cum am petrecut de cancerul asta? Partea a VIII-a

– Și, sunteți în concediu?

– Nu, chiar am două joburi, unul normal și unul până la 10 seara. Că după aia vin la voi (smile face de la mine către Domn Doctor Radiolog)!

Imaginează-ți această conversație relaxată într-un buncăr la două etaje sub pământ, antifonat de un metru de beton si titan de jur împrejur. Mă ridicam, pe jumătate goală (jumatatea de la brâu în jos, da!), de pe masa de radioterapie. La 11 și ceva noaptea, eu mințeam cu nerușinare (da, nu mai eram rușinată de goliciunea-mi pubiană!) pentru că în acea zi chiulisem de la al doilea job pentru a petrece o seară cu fetele.

Ca fetele: am băut la început aproape un pahar de vin (ca să ne treacă aburii alcoolului până ne urcăm din nou la volan – vaaai, nu-ți vine să crezi!) după care am dat-o pe limonade (vreo 2 ore). Am încheiat apoteotic în jur de 10 noaptea – după ce ne-a dat afară din La noi –, cu o shaorma, de la un turc antreprenat pe Ștefan cel Mare al Iașului. Scuza era perfect pardonabilă: era o sfântă zi de Joi, la vârsta de 37 de ani și-o zi! Și-o zi 🙂

Fiecare s-a dus la casa ei, la copii și bărbat. Eu am urcat la IRO, spre buncărul menit să-mi lumineze nopțile timp de 5 săptămâni (fără weekend). La radio-terapie. O chestiune destul de simplă aparent pentru că durează cam 10 minute și nu doare. O fac noaptea pentru că drumul e liber, spitalul e liniștit și eu am ajuns să-mi exploatez pozitiv insomniile pe care cine să le mai înțeleagă? Că fix de când am zis că, dom’le, lasă că e bine că le am, ca să nu sufăr după somnul de nerecuperat. Surpriză: am scăpat ca prin minune de insomnii!

În fine, pentru că nu am mai scris de ceva vreme, mă simt datoare (pe lângă deșteaptă și modestă) să-ți mai povestesc ce-am mai făcut. Ne-am văzut la Hangariada, la Șotron, am pictat biblioteca de la Arca lui Noe (și mi-a luat o zi întreagă!), pe la TeleM, ne-m auzit pe la Radio Iasi și Radio Hit… Și în multe locuri ne-am mai văzut și recunoscut, că sezonul călduros e numai bun pentru de-astea. Pentru că mă simt bine, energia circulă fluent și uite-așa am câștigat interviul pentru un al doilea job!

   

Plus că timp de o săptămână am înlocuit 2 oameni la primul job (fetele de la customer service au fost în concediu iar treaba de administrator nu și-a luat concediu). Și seara al doilea job: pensonar.

Pensonar, nu pensionar! – adică am dat cu pensonul la atelierul de tâmplărie al soțului meu. Atelier care funcționează doar după ce iese și el de la serviciu. Facem împreună tot felul de avioane (pe bune!) și alte rafturi pentru camerele copiilor – uite și un link, ca să nu mori de curiozitate.

Și uite cum am găsit încă un rost de bucurie în viață 🙂

Mă mai bucur și pentru că ai mei copii sunt sănătoși. Acum sunt la bunici, în vacanță, și eu am tot timpul să-mi fie și greață, să mă doară pe alocuri, să fiu ciufută fără să fiu văzută, să plec în toiul nopții de acasă și să revin cam într-o oră. Să mă bucur de un masaj făcut de soțul meu, de o partidă de drăgosteală fără urechile ciulite și imediat îmbrăcarea. De faptul că nu mai fac mâncare nici măcar pentru mine, că mă culc la ce oră vreau (sau pot), că citesc înainte de a adormi (în loc să adorm înainte de a termina povestea). De lentoarea cu care mă ridic din pat de-o săptămână, imaginându-mi că sunt în concediul pe care nu-l am vara asta. Îmi pare rău dacă mă invidiezi, chiar dacă eu am să-ți zic că fiecare-și croiește realitatea după pofta sufletului. Și pe alea bune, și pe alea mai puțin bune.

Va urma!

Ma apostrofeaza SEO tool-ul ca n-am zis nimic despre cancer si nu mi-am pomenit numele. Iuliana sosu – na! Ca cica nu despre asta-i vorba in articolul asta, am gresit subiectul 🙂 Pâna si SEO Tool-ul si-a dat seama de unele chestii!

 

 

 

Share

1 Comment

  1. Vlad says:

    Frumos articol, la cât mai multe, Iuliana!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.