Treaba cu fostele
February 11, 2013
De bifat la 30 de ani
February 11, 2013

Cu sau fără haine, în pat?

Toate cunoştinţele mele de sex masculin au o problemă cu pijamalele: nu le suportă! Începând cu tatăl meu care nu avea aşa ceva în garderobă şi terminând cu un băiat pe care l-am văzut o singură dată la o întâlnire aranjată, nu am auzit un bărbat să spună: „Da, eu port pijamale!”.


Pentru ei e mai confortabil să doarmă în pantaloni scurţi, izmene (un fel de colanţi), boxeri sau pur şi simplu fără pic de material textil pe ei; adică în costumul lui Adam, minus frunza.


Am citit câteva articole şi am văzut că au fost făcute tot felul de studii referitoare la avantajele şi dezavantajele dormitului nud. De exemplu, un studiu britanic, efectuat în 1998 pe femei şi bărbaţi cu vârste cuprinse între 22 şi 42 de ani, a demonstrat ca dormitul fără haine sporeşte relaxarea în timpul somnului şi măreşte energia corpului din timpul zilei. Singurul dezavantaj depistat ar fi fost frigul ce se instalează pe timpul nopţii.


Dar, oricât de mult mi-aş dori să-mi sporesc relaxarea şi să am mai multă energie pe timpul zilei, nu pot să dorm dezbrăcată! Singurele accesorii vestimentare pe care nu le suport noaptea sunt şosetele. În rest, trebuie să am măcar un tricou şi o pereche de pantaloni pe mine, dacă nu set de pijamale. Chiar şi vara îmi pun o pijama formată din maiou şi pantaloni scurţi.


Am încercat o dată varianta asta sănătoasă de dormit nud şi chiar dacă pătura era destul de groasă şi camera încălzită la maximum, tot simţeam că tremur din când în când. Nu era confortabil deloc şi câteva ore am stat cu ochii lipiţi de tavan, până când am renunţat la “exerciţiu” şi mi-am pus hainele la loc pe mine. Am dormit neîntoarsă apoi.


Şi chiar sunt curioasă voi cum dormiţi: cu sau fără haine? Cum e mai confortabil pentru voi?


Sursa foto: 1.bp.blogspot.com

Share

5 Comments

 1. Pijamale nu port, nu îmi place, nu mă simt ok în ele.
  Vara obișnuiesc să dorm fără haine. E mult mai confortabil și mai lejer pentru mine.
  Iarna în schimb, port niște pantaloni scurți/boxeri și un tricou. Iarna e frig și există riscul să se răcească în cameră.

 2. seaqxx says:

  Dormitul fără haine implică un alt corp împreună cu care să te încălzești. 😀

 3. Octavian says:

  Dormitul nud este cel mai placut, mai ales vara!

 4. Când mai e un alt corp lângă tine da, înţeleg rostul dormitului nud. Dar singur(ă) şi fără haine nu sună bine! Cel puţin din punctul meu de vedere. :))

 5. Simona Atudosie says:

  Eu dorm MEREU in pijamale; am vreo 4-5 randuri de diferite culori, texturi si marimi si niciodata nu renunt la sosete. E o “obsesie” de-a mea si chiar si vara daca-s in pantaloni scurti si maieu nu pot fara ele, simt ca-mi “intra frigu-n oase”. Am experimentat ce-i drept si dormitul nud dar cel mai confortabil e cu pijamalutele la purtator – de departe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.