Am nevoie de o pauză!
April 11, 2012
Chec cu mere – pentru seri de primăvară parfumate
April 11, 2012

Chiloții: de la gogoșari la două ațe

Unii poartă, alții nu. Unii poartă tanga, alții poartă clasici. Oricum ar fi, chiloții reprezintă un obiect de vestimentație indispensabil, întotdeauna la modă cu modele dintre cele mai variate și materiale în funcție de preferințele fiecărui … purtător.

Dacă vă întrebați cum au apărut chiloții, v-aș putea spune că au fost purtați într-o formă sau alta, și de Adam și Eva. V-aș putea spune chiar că tanga au fost purtați pentru prima dată de gladiatori, numiți pe vremea aceea subligaculum. O altă denumire a chiloților, tot din acea vreme, este perizoma, un fel de chiloți purtați de atleți și actori pentru a nu-și arăta organele genitale din greșeală în timpul spectacolelor.

Chiloții sau culottes au origini franțuzești, aristocrații fancezi purtând un fel de ciorapi-pantalon strânși pe picior.

La începuturi, chiloții erau fabricați din tot felul de piei de animale sau blănuri, care nu erau nici foarte comozi și nici foarte igienici. Cu timpul, oamenii și-au dat seama că materialele textile sunt mult mai potrivite pentru chiloți, această alegere fiind mult mai … ”user friendly”.

Chiloții de tip boxeri pentru bărbați au apărut pentru prima dată în 1874, având și o deschidere în zona șlițului.

De la budigăi, gogoșari sau alte denumiri amuzante, s-a trecut la modele mult mai sexy și mai practice, zidul rușinii fiind spart, evident, de femei puternice precum Marilyn Monroe și Coco Chanel.

După anii 1950, modelele de chiloți erau extrem de variate, fiind colorați, amuzanți, cu desene și mesaje haioase.

A fost nevoie de 40 de ani după aceea pentru ca femeile să aleagă varianta tanga a chiloților. Astăzi, se merge de la dantelă și satin, până la puf și foarte puțin material. De aici și vorba celebră despre tanga – ”două ațe”.

În ultima perioadă au apărut foarte multe modele și pentru bărbați, inclusiv tanga, boxeri mulați și chiar boxeri cu push-up pentru bărbați, atât pentru fund, cât și pentru ”bijuteriile familiei”.

Acum sincer, voi v-ați vedea iubitul defilând prin casă în tanga?

Sursa foto: incasa.ro

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

0 Comments

  1. Preda Iasmina says:

    Da de ce nu, sotului meu i-am cumparat chiar eu asa ceva, decat cu ditamai budigaii, la inceput a avut retineri dar dupa nici 2-3 zile mi-a zis ca de ce nu i-am cumparat mai demult asa ceva. Acum nici nu mai vrea sa auda de altceva in afara de tanga mai ales vara. La noi in tara poarta mai putin barbatii asa ceva din cauza prejudecatilor in schimb in occident fiecare poarta ce vrea si cu ce se simte mai bine fara frica sau rusine ca va fi judecat….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.