Un’ te duci tu, timpule?
November 1, 2016
nostalgic-mother
De când sunt mamă, mi-e dor să…
November 3, 2016

Cel mai bun animal de casă

De ce am ales un pește? Pentru că sunt ușor de îngrijit, preferă solitudinea, comunică cu lejeritate și nu au nevoie decât de apă curată și mâncare specifică. Inițial, nu am fost deloc de acord cu așa un “animal”, daaaar acum mă bucur tare.

Peștele-luptător

Peștele meu Betta, pe nume Freddie, luat ca și companion pentru băiatul meu special, este un pește originar din S-E Asiei. Acolo este cunoscut și apreciat de sute de ani, supra-numit „pește luptător‟, pentru că masculii nu acceptă alți masculi în acvariu. Are înotătoarelor alungite ce dau impresia de evantai, atunci când e agitat, și de trenă, atunci când e relaxat.

Betta face parte din familia peștilor cu „labirint‟, un organ care îi permite să respire aer la suprafața apei. Datorită acestei abilități, el poate supraviețui în ape cu foarte puțin oxigen, fără alt element artificial în preajmă, și în acvarii de mici dimensiuni, inclusiv în bol.

Relația ideală

Atunci când el ne-a acceptat ca și îngrjitori, a dezvoltat anumite tipare de comportament, pentru a-și manifesta nevoile și/sau afecțiunea. Atunci când îi este foame obișnuiește să sară spre suprafața apei și să se învârte în jurul înotătoarelor.

Mai are tendința de a-și lipi fața de acvariu când ne aude prin preajma, iar când vrea să fie lăsat în pace, se ascunde printre frunzele copăcelului lui de plastic din acvariu.

Îngrijirea minimalistă

Cel mai mult îmi place la el că trebuie să-l hrănesc de maximum trei ori pe zi, cu câteva boabe odată fiindcă are tendința de a mânca foarte mult. Apa trebuie schimbată o dată la trei zile, iar temperatura de 25-28 grade C este ideală pentru el.

Mai mult, un pește Betta poate fi ținut atât singur, cât și cu o femelă, cu condiția ca femela să nu depășească mărimea mascului, iar masculul să nu aibă culoare diferită față de femelă. Altfel, el poate sta la comun cu alți pești cu labirint cum ar fi Gurami sau Peştele Paradis. Atât.

Ce-ți poți dori mai mult de la un animal de casă atunci când nu ai prea mult timp să-i oferi?

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.