Azi ascult Dire Straits
April 7, 2011
Creta – insulă a frumuseții și relaxării
April 7, 2011

Ce înseamnă atunci când îi compari ?

Te-ai despărţit de iubitul tău şi după o săptămână, o lună, jumătate de an, etc. te „cuplezi” cu altcineva. Nu ştii dacă e bine sau nu, dar singurătatea te apasă şi îţi doreşti pe cineva care să te alinte, să te iubească, să te sărute dimineaţa înainte de cafea.

Îl întâlneşti într-un club, pe o terasă sau într-un parc, plimbându-şi căţelul. Te vrăjeşte cu atitudinea lui misterioasă şi cu felul în care nu-şi poate desprinde ochii de pe trupul tău. Ieşită proaspăt (sau nu) dintr-o relaţie, este posibil să fi uitat tacticile de „agăţat” dar te laşi purtată de val şi intri în discuţie cu el. Pare inteligent, amabil, respectuos…pare bărbatul ideal şi vrei neapărat să-l ai numai pentru tine (la urma urmei de asta ai ieşit în oraş după atâta timp…să-ţi găseşti, din nou, „perechea”). Şi reuşeşti într-un mod sau altul să devii iubita lui.

Nu vorbesc doar din experienţă proprie ci m-am interesat în rândul prietenelor, colegelor, prietenelor colegelor mele, etc. în privinţa acestui subiect: există, mai mult sau mai puţin, o tendinţă să-ţi compari „actualul” cu „fostul”/„foştii”.

Ce-ar putea însemna?…Din punctul meu de vedere există următoarele două explicaţii:

1. Atunci când îl lauzi pe iubitul din prezent spunând „ce drăguţ din partea lui, celălalt era un insensibil!”, ar putea fi o metodă de a te felicita pe tine pentru alegerea corectă făcută. Un fel de „Bravo fată! L-ai ales pe cel care trebuia!”.

2. Dar uneori apar şi comparaţiile care nu sunt sortite pentru a-l pune într-o lumină bună pe actualul iubit. De obicei apar în momente critice, de certuri, contraziceri…Ar putea suna cam aşa: „Cât de nemernic poate să fie! Cum să-mi vorbească în felul acesta?Fostul nu ar fi îndrăznit să-mi adreseze astfel de cuvinte.” Luându-ne după punctul 1, asta ar însemna că în momentele acelea se regretă alegerea făcută.

Şi totuşi… în ambele cazuri, asta înseamnă că în gândurile tale „fostul” se ciocneşte cu „actualul”.

 

Fetelor, băieţi…voi ce credeţi? Ce înseamnă atunci când îi compari?

Sursa foto

 

Share

7 Comments

 1. Maxu' says:

  Chiar si comparatiile cu unda (ultra)pozitiva, prin care “eu” cel nou sunt comparat cu “el” cel vechi m-ar scoate din pepeni. Pe mine. Prefer sa nu stiu sau sa aud de el.

  Ei, e alta treaba. El, e o stanta care pare inca proaspata. De dragul cuiva nou (pe care-l vrei, respecti, apreciezi) oricat de bine ti-ar face, nu intra intr-o noua relatie daca ai inca restante de la cea anterioara.

  Ce descrii tu se intampla de regula cand nu ai avut vreme sa digeri ce-a fost, sa inveti din experienta proaspat incheiata si ai sarit, prea repede, intr-un context nou.

 2. lorelaylilu says:

  Ca ti-a ramas un rest in suflet si oricat ai cauta noul,tot peste vechi vei da.

 3. Ines Prodan says:

  Nu mi se pare o strategie bună să-l compari pe actualul cu fostul și, mai ales, să-i spui actualului că este mult mai bun decât fostul pentru că fostul era… în toate felurile negative.

  De fapt, nu mi se pare o strategie bună, în general, să-ți vorbești exagerat de rău foștii. Pentru că asta înseamnă că tu nu ai fost suficient de deșteaptă și ai stat lângă niște oameni ca ei.

 4. Axlandra says:

  Nu m-am referit ca fata respectiva (nu tot ce scriu e vorba exclusiv despre mine 😉 ) ii si spune in fata actualului despre fostul ei…:) Ma refeream ca apar anumite ganduri uneori, pe care nu e neaparat nevoie sa le impartasesti. Dar probabil trebuie sa fiu mai atenta la detalii cand scriu, caci se intelege cu totul altceva :)) Nu am zis ca e vorba despre mine, ca eu acum il compar pe actualul cu fostul…si nici n-am zis ca aceste comparatii sunt spuse in fata partenerului.

 5. Ines Prodan says:

  Ah, am înțeles ce ai vrut să spui și nici n-am crezut că e vorba despre tine. Și eu ziceam tot așa, în general, pe baza lucrurilor pe care le-am mai observat în jurul meu.

 6. @Maxu’ trebuia sa ripostezi mai dur. Tu nu observi cum compara barbatii ca produsele cosmetice?

 7. Maxu' says:

  @Bogdan da mai, observai, dar nu pricep ce inseamna “parabeni”: aparea mereu in discutie cand ma iveam prin preajma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.