Astăzi joc elasticul
May 2, 2012
Atonement – dramă, iubire, viață
May 2, 2012

Ce faci când nu mai ești ”ZEN”?

Printre toate lucrurile frumoase pe  care le facem și experiențele minunate apare și acel moment în care ne pierdem entuziasmul (sau, mai rău, echilibrul) sau pur și simplu nu mai avem chef de nimic. Știu, poate e inevitabil, și trebuie să știm să îl depășim cât mai repede.

Dar în momentul acela ce faci ca să îl alungi?

Ai mânca ceva dulce, dar știi că deja ai mâncat multe prea mult dulce fără un rezultat.

Ai vorbi cu un prieten, dar e dimineața și toată lumea are lucruri de făcut (inclusiv tu).

Ai sta și mai mult pe Facebook sau ai citi bloguri, dar ai făcut asta deja și nu te-a ajutat, ba din contra (și da, mai sunt și lucrurile pe care le ai de făcut).

Ai asculta niște muzică proastă, dar nici asta nu poți să faci.

Sugestii, idei? Cum îți  recapeți echilibrul? Ce faci ca să îți revină entuziasmul?

Sursa foto: adevarul.ro

Share

5 Comments

 1. Andreea Marc says:

  Eu mi-am pus nişte liliac pe birou, care a dat o culoare faină camerei, plus un miros absolut îmbietor. Se pare că mă ajută să zâmbesc şi să îmi găsesc mai uşor inspiraţia, mai ales după cele 4 zile de mini-vacanţă.

 2. carmen says:

  Cred ca trebuie sa incerci sa faci ceva care stii sigur ca-ti va reusi, ceva care iti face o placere deosebita sau sa schimbi atmosfera, asa cum a facut Andreea.

 3. Ines Prodan says:

  Îți faci o cafea, ți-o torni într-o cană colorată și te apuci, pur și simplu, de treabă. Și, dacă nici așa nu-ți iese, te gândești la lucrurile frumoase ce o să ți se întâmple când se termină ziua de lucru.

 4. Dany says:

  Mie de obicei mi se întâmpla să-mi pierd “echilibrul” când stau acasă și nu fac nimic. De fapt, cred că a nu face nimic e bine, deoarece stai și te relaxezi, meditezi. Cel mai rău lucru e să faci ceva inutil, neproductiv, crezând că îți va fi mai bine după, cum ar fi să vezi 2-3 filme consecutiv, să stai pe Facebook toată ziua și așa mai departe.

  Îmi regăsesc echilibrul și inspirația făcând diferite activități care îmi plac, precum ieșitul cu bicicleta, mersul la tenis, dansul etc. Uneori ies pe stradă, mă uit la oameni, admir Iașul și mă simt bine, alteori fac asta și mă enervez/întristez și mai tare :))

  Cert e că nu trebuie să te refugiezi în casă, să dormi sau să stai la calculator – la mine asta niciodată nu a dat roade când eram într-o pasă proastă.

  Prin urmare, o variantă bună ar fi să te plimbi pe undeva unde îți place sau să faci o activitate care te înveselește mereu (un sport de ex.), să te relaxezi și să te gândești calm/relaxat/limpede la ceea ce ai de făcut.

 5. Ana-Maria says:

  Multumesc mult! Cu siguranta am sa incerc mai multe din lucrurile de mai sus >:D<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.