Nu mai am timp!
August 17, 2015
Lucrurile care contează cu adevărat
August 19, 2015

Câteodată nu am chef

nu-am-chef

Astăzi m-am trezit, am privit ploaia care curgea râuri-râuri pe geamul dormitorului și m-a luat frigul. M-am învelit cu pilota pentru prima dată vara asta și am rămas încă 5 minute în așternut să ascult ploaia. Da, astăzi a fost una dintre acele zile când m-aș fi ascuns de lume sub o pătură și aș fi avut curajul să mă reîntâlnesc pe mine.

Sunt zile în care pur și simplu nu ai chef. Nu ai chef sa răspunzi la telefon, să dai ochii cu colegii de serviciu, să te întâlnești cu prietenii, nu ai chef nici de iubire, nici de soț, nici de mâța ce se freacă de picioarele tale. Și mai știi ceva? Este pur și simplu în regulă să vrei să te ascunzi câteodată, să uiți că ai vreo responsabilitate pe lumea asta și să petreci puțin timp de calitate, tu cu tine.

Până să ajung la această concluzie, reușeam să îmi fac procese de conștiință și să îmi consum energia autoanalizându-mă excesiv și făcându-mi promisiuni de care nu reușeam să mă țin sută la sută. Toate astea până când am acceptat că este în regulă să nu am chef, că este în regulă să am câte o zi în care să nu vreau să îmbrac masca socială acceptabilă, că este normal să vreau timp cu mine. Până la urmă, dacă eu nu sunt ok cu mine, nu voi fi ok nici cu cei din jurul meu.

Poate nu veți avea cum să vă luați câte o zi întreagă pentru voi înșivă, dar savurați momentul acela când vă bucurați de atingerea așternutului într-o dimineață leneșă sau bucurați-vă pe deplin de cele cinci minute de cafea în liniște. Până la urmă suntem oameni, nu roboți și câteodată pur și simplu nu am chef de nimeni și de nimic înafară de mine însămi.

Nu am chef azi. E ok! Voi zâmbi mai mult, voi bea mai multe cafele și voi sta mai mult de vorbă cu mine.

Sursa foto: povestidemama.ro

Share
Carmen Păun
Carmen Păun
Sunt o femeie abia ieșită din adolescență și care încă învață care e treaba cu viața de adult. Deși uneori pot părea agitată sau nerăbdătoare, să știți că sunt foarte prietenoasă și îmi place să râd cu poftă, din tot sufletul, cu gura până la urechi. Sunt proaspătă soție și mamă de fetițe frumoase foc (încă mai am de învățat cum vine asta), fiică, soră și am o pisică obraznică pe care o ador.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.