protectie solara copii
Cum îți protejezi copilul pe timp de vară?
June 7, 2017
Mentorilor mei
June 11, 2017

Când vacanța în familie e trasă de un cârlig

cârlig auto

De fiecare dată când mergeam în concediu, fie că alegeam să stăm la hotel, fie că stăteam la cort, vedeam tot timpul mașini legate de rulote prin cârlige de remorcare. Practic, veneau cu tot arsenalul într-un loc, scoteau acele cârlige auto, lăsau bagajele în remorcă sau în rulotă, după caz, apoi se urcau în mașini și plecau în explorarea locurilor de vacanță.

Iar noi, dacă stăteam la hotel, trebuia să cărăm toate bagajele sus în cameră, iar dacă stăteam la cort le purtam după noi, în mașină. Și uite așa, mașina noastră era plină mai tot timpul, iar noi căram de colo-colo toate bagajele.

Țin minte că eram odată la un camping foarte fain într-un golfuleț din Grecia. Fiecare om care intra acolo avea bucățica lui de pământ, pe care putea să își pună cortul sau rulota, iar întreg sistemul de organizare era de nota 20. Practic, oamenii își lăsau în același loc telefoanele la încărcat fără să le fie teamă că le ia cineva telefonul, își lăsau gențile deschise pe plaja privată și mergeau în apă, iar rulotele și corturile erau tot timpul deschise. Ce-i drept, cam 80% dintre turiștii de acolo erau veniți de prin Țările Nordice, așa că se înțelege gradul ridicat de civilizație și bun simț. Numai noi, românii, obișnuiți cu stilul nostru, am încuiat tot în mașină, iar în prima noapte acolo ne-am băgat și papucii în cort, după care l-am închis bine.

Ne-a încântat încă de atunci ideea unei rulote sau măcar a unei remorci conectate la mașină prin cârlige auto, așa cum aveau oamenii ăia extrem de relaxați. Știu că ne-am interesat la un moment dat de prețuri și de oferte, atât la rulote cât și la remorci. Apoi a apărut pe lume copilul și am uitat de toate, dar a rămas acolo gândul și dorința că undeva, cândva…

Desigur, acum când și Rebeca e mai mare, ne-a revenit gustul pentru vacanțe. Iar acum, cu copil, numai gândul de a-mi umple mașina până la refuz cu bagaje și de a pleca într-o așa-zisă vacanță mă epuizează. Pentru că trebuie să recunoaștem că vacanțele cu cei mici nu sunt chiar o vacanță de relaxare pentru părinți. Și uite așa visez la rulota mea, mă documentez despre cârligul de remorcare și fac planuri pentru vacanțe mai relaxante în familie!

Foto: lilliputplayhomes.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.