Vacanța mea cea ieftină
September 2, 2010
Eu nu știu nici un manager
September 2, 2010

Tu ce alegi: cariera sau familia?

læs mere på

Se ştie foarte bine. A avea o carieră în ziua de astăzi înseamnă să renunţi la unele lucruri importante – serile cu prietenii sau weekend-urile în familie. De multe ori ne dăm seama că nu le poţi avea chiar pe toate.

Am revăzut un film zilele trecute care m-a pus pe gânduri. „The family man” este povestea unui bărbat care are o super carieră, cu un birou în centrul oraşului, care lucrează zori-lumină, indiferent de sărbători sau de alte evenimente, dar care este singur. Spre norocul lui, i se oferă şansa să trăiască alfel, să vadă cum ar fi fost viaţa lui dacă ar fi ales familia şi nu cariera.

Bineînţeles, la început este panicat şi nu ştie cum să revină la fosta lui viaţă, însă, uşor, uşor, descoperă care sunt lucrurile cu adevărat importante şi ce frumos este să fii tată.

Spre finalul filmului este pus să aleagă între carieră şi familie şi evident, o alege pe cea din urmă.

Ce bine ar fi să fie aşa şi în realitate! Să vedem ambele variante cum ar decurge şi abia după aceea să ne hotărâm ce alegem …

Putem face în aşa fel încât să le avem pe amândouă?

Share
Carmen Păun
Carmen Păun
Sunt o femeie abia ieșită din adolescență și care încă învață care e treaba cu viața de adult. Deși uneori pot părea agitată sau nerăbdătoare, să știți că sunt foarte prietenoasă și îmi place să râd cu poftă, din tot sufletul, cu gura până la urechi. Sunt proaspătă soție și mamă de fetițe frumoase foc (încă mai am de învățat cum vine asta), fiică, soră și am o pisică obraznică pe care o ador.

2 Comments

  1. Sincer, cândva îmi doream o carieră, dar îmi dau seama că aceasta este posibilă cu sprijinul unei familii care să te susţină în ceea ce faci, să te liniştească atunci când simţi că nu mai vrei să mergi mai departe şi să te impulsioneze să mergi mai departe pentru a-ţi îndeplini visul. Cel mai important lucru pentru care, cred eu, ai nevoie ca să faci o carieră de succes este iubirea celui cu care îţi împarţi viaţa, cât şi încrederea lui în tine că vei reuşi.

  2. Teo says:

    Eu inca sper ca daca o sa depun putin efort, o sa le pot oarecum impaca pe amandoua. :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.