Culorile neon sau “au, ochii!”
July 3, 2012
Nebunie sau normalitate?
July 3, 2012

Care este cel mai important accesoriu al unei femei?


Îmi spunea odată cineva niște lucruri tare frumoase despre cum ar trebui să privim viața. Și cum să nu îmi placă și să aprob când îmi spunea că viața trebuie privită cu zâmbetul pe buze, indiferent de problemele care apar. Iar eu, cu zâmbetul întipărit din naștere, regret amarnic rarele momente în care sunt îmbufnată și în care supăr oamenii din jurul meu.

Voi v-ați privit vreodată să vedeți cât de urâte sunteți când stați supărate, când sunteți nervoase sau când țipați la cineva? Eu am avut o revelație de genul ăsta după o așa-zisă criză de nervi în care am țipat și am stat îmbufnată cu un bot cât casa. M-am uitat în oglindă din greșeală chiar în acele momente și nu m-am recunoscut. Eram urâtă de-a dreptul și trimiteam doar urâțenie în jurul meu.

Așa că am zis STOP! Ce rost are să stau îmbufnată și să fac scandal, când pot foarte bine să zâmbesc și să fac lucrurile cu calm? Și deodată a reapărut acea frumusețe simplă, naturală, care izvorăște din ceea ce mie îmi place să numesc cel mai important accesoriu al unei femei – zâmbetul natural.

Voi cât de des zâmbiți în mod natural?

Sursa foto: daughterbydesign.wordpress.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

7 Comments

 1. Juliet says:

  Ai mare dreptate in acest articol, zambetul si starea pozitiva sunt cele mai bune arme a unei femei.

 2. Georgiana Vieru says:

  Tare bine zici, Andreea! Eu si cand stau serioasa pare ca sunt suparata, de multe ori sunt chiar intrebata ce-am patit:) Am incercat la un moment dat un exercitiu: sa zambesc cat mai mult. Vreau sa spun ca nu doar ceilalti ma vedeau mai prietenoasa, dar imi transmiteam si mie o stare mai pozitiva! Deci, sa zambim, nu?:)

 3. Ines Prodan says:

  Despre mine, când eram mică, se spunea adesea că stau încruntată, de parcă vreau să împung :)). Nu-mi dau seama dacă am reușit să remediez problema.

 4. Monica says:

  De multe ori îmi întreb prietenii de ce mă suportă şi mă iubesc aşa cum sunt eu: nu foarte punctuală, dezorientată din fire şi uşor nesimţită uneori. Răspunsul: cum să se supere cineva pe tine când vii cu zâmbetul ăla al tău. Şi uite-aşa, mă iartă de toate micile tâmpenii pe care le fac.

  În plus, zicea bine Georgiana: răspândeşti voie bună şi asta se întoarce la tine înzecit. Zâmbetul face bine!

 5. carmen says:

  Un zambet nu ne costa nimic. Stralucirea sa ne face mai frumoase si le inveseleste ziua si celor din jurul nostru…fiindca nu poti privi incruntat un om care te saluta cu zambetul pe buze!

 6. […] Sentimentul pe care l-am avut la auzul acelor cuvinte venite din partea bătrânei necunoscute – de neprețuit! E minunat să primești un compliment atât de frumos de la oameni pe care nu îi știi, exact când te aștepți mai puțin. Se pare că această întâmplare a confirmat articolul meu legat de cel mai important accesoriu al unei femei. […]

 7. […] să vedeți că ”frumusețea e și mai frumoasă” când e naturală și însoțită de un zâmbet, mergeți în Cărturești […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.