Femeia și jongleriile ei
February 20, 2015
Când simți că nu mai poți, mai fă un pas!
March 17, 2015

Când știi că ai nevoie de o pauză

Tocmai ce vă spuneam de curând de femeia-jongleur care încearcă să le facă pe toate cât mai repede și cât mai bine. Dar, cum această femeie este și ea om, trebuie să mai ia o pauză de relaxare sau să mai spună stop la unele proiecte.

Când îți dai seama că a venit momentul pentru o binemeritată vacanță doar pentru tine? Când dai să pui cafea în loc de sare în mâncare, când pui farfuriile murdare în coșul de gunoi în loc să le pui în chiuvetă, când îți pui bijuteriile în sertarul cu șosete, când te duci într-o cameră să faci ceva și nu mai știi de ce te-ai dus acolo, când îți ia mult mai mult timp ca înainte să scrii un articol, când bei o cafea ca să faci față la ultima întâlnire din zi și apoi te culci direct, când te trezești la două noaptea ca să îți completezi lista cu ce ai de făcut a doua zi, când te trezești mai obosită decât erai când te-ai culcat, când adormi aproape oriunde te așezi, când simți că ai vrea să dormi vreo săptămână fără pauză.

Poate vă veți regăsi în situațiile de mai sus, mai ales cele care sunteți mămici, ca mine. Să nu îmi spuneți că NU puteți lua o pauză pentru voi de la toată această nebunie! Fiecare dintre noi are o mamă, o bunică, o mătușă, o prietenă, o bonă, o colegă, un soț care se poate ocupa de copil sau de proiecte cât ne încărcăm noi bateriile. Propunerea mea este chiar să nu mai lăsăm să ajungem chiar în momentele în care uităm pur și simplu de noi, ci să luăm măsuri imediat ce vedem primele semne de oboseală cronică. Altfel, cum am putea să fim 100% productive pentru copilul nostru, pentru familia noastră, pentru cariera noastră, pentru noi, dacă nu luăm câte o pauză din când în când și dacă nu spunem NU sau STOP atunci când trebuie? Hai, că putem și, mai ales, hai, că merităm, nu-i așa?

Foto: soulfulcoach.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.