Cadoul
July 11, 2017
Concediu în Cipru
July 12, 2017

Cum?! Femeile beau bere?!

bere

„Nu se cade să bei bere!”

Da, sunt o mare iubitoare de vin. Dar știu să apreciez întotdeauna și o bere bună. Și când zic bere bună nu mă refer la suc de hamei cu arome nefelurite de fructe, așa cum ar crede bărbații că beau de obicei femeile. Nu, dragi bărbați, să știți că și femeile beau bere! Și nu e nimic dizgrațios, neatractiv sau urât în treaba asta! Și, dacă sunt femeie, nu e musai să îmi pui automat eticheta pe frunte și să îmi spui că dintre toate acele sortimente de bere care poate îmi fac și mie cu ochiul eu ar trebui să beau „ceva ușor, aromat, ca pentru femei”. Mor când aud vorbele astea! De parcă am fi ca acum o mie de ani la nuntă și bărbații primesc whisky, iar femeile lichior.

Am pățit-o de nenumărate ori, în diferite situații și am ajuns la concluzia că unora li se pare chiar vulgar să vadă o femeie cu o bere sau cu o băutură mai tare în mână. Doamne ferește să bea direct din sticlă berea aia! Pe principiul „nu se cade!”, după unii, femeile ar trebui să bea doar apă și suc sau, cel mult, băuturi de astea cu doar câteva grade acolo. Țin minte că am scris acum câțiva ani un articol despre un brand de băuturi alcoolice, în care am făcut analiza brandului, de la istoria lui până la comunicarea mesajului său în zilele noastre, cu evenimente, reclame, mesaje și tot tacâmul. Era un articol scris din perspectiva omului de comunicare, care făcea asta de ceva ani și care preda la acea vreme la universitate seminarii pe aceste concepte. Chiar și așa, s-a trezit un tip să se bată cu pumnii în piept și să îmi spună că eu, ca femeie, pur și simplu nu pot să vorbesc despre băuturi alcoolice, că e ca și cum el ar scrie despre… tampoane. Am rămas mască pe moment, dar am stins-o repede cu bere!

„O bere, vă rog!”

Și îmi vine să îmi dau ochii peste cap și să mă rostogolesc de trei ori când merg undeva și comand o bere brună, nefiltrată și tare, așa cum îmi place mie, iar chelnerul mă întreabă dacă e pentru mine, dacă vreau un pahar mic în care să îmi torn doar puțin din sticla aia sau dacă sunt sigură că nu vreau să înlocuiesc berea neagră cu un cidru sau cu o bere cu arome. Și asta doar pentru că sunt femeie!

Oameni buni, am văzut tipi care beau cidru sau lichior. Asta îi face mai puțin bărbați? Nu prea cred! Așa cum nici faptul că eu ador să beau din când în când o bere neagră nu mă face nici alcoolică, nici depravată, nici vulgară. Și femeile beau bere și nu văd nicio problemă în asta! Problemele apar de abia atunci când alcoolul e dus în direcția greșită, la extreme: alcoolism, violență sau băut la volan. Atât timp cât nu se încalcă anumite etape de bun simț, de sănătate și de maturitate, nu cred că o bere băută de femei este cea mai mare problemă a omenirii! Poate fi a unor „bărbați”, dar cu siguranță nu a bărbaților noștri!

Lecția de… bere, la feminin!

La final, vă las să analizați câteva curiozități din istoria berii, ca să se ducă mai ușor berea pe gât:

  1. Berea datează de aproape 7000 de ani, iar cei mai pricepuți și mai apreciați berari erau… femeile;
  2. În antichitate, berea era o băutură specifică… zeițelor;
  3. În urmă cu câteva sute de ani, în Anglia, Regina Elisabeta avea o echipă întreagă de degustători, ca să se asigure că bea întotdeauna berea ei preferată;
  4. Tot cam pe atunci, femeile erau cele care produceau berea chiar în casele lor și tot ele erau cele care o consumau;
  5. Conform unui studiu recent, majoritatea bărbaților apreciază mai mult o femeie care își comandă bere la prima întâlnire, decât o băutură „feminină”.

Acestea fiind spuse, eu zic să bem fiecare câte o bere și să ne relaxăm, fără prejudecăți, fără etichete, fără răutăți, indiferent că suntem bărbați și, mai ales, femei!

Foto: huffingtonpost.co.uk

 

 

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

362 Comments

  1. Guinness sau Corona, va rog! A doua chiar din sticlă! Se uita chelnerul cruciș când ii spun ca nu am nevoie de pahar.

  2. Profanity Stout şi Hobgoblin sunt preferatele mele. Facem o degustare când vin la Bucureşti 😀

  3. Fain articolul! Hai noroc si inca una! 🙂

  4. Mulțumesc, Diana! 🙂 Noroc, noroc! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.