Povestea Belvei

Sătule de reviste pentru femei care spun același lucru și care de fapt nu spun nimic, ne-am decis sa ne adunăm mai multe femei cu poftă de viață și să ne facem propria revistă online, sub forma unui blog colectiv de femei. Aici nu vei găsi articole de genul ”Top 10 semne că te înșală”, ”Cum să fii sexy în orice situație” sau ”Top 9 accesorii pe care trebuie să le ai vara asta”. Nu vei găsi interviuri cu actorii tăi preferați și nici fotografii indiscrete cu vedete.


Am făcut acest blog pentru a împărtăși cu restul femeilor ca noi experiențele de viață. Nu vrem articole cu limbaj academic și nici sfaturi care nu ne vor fi utile niciodată. Vrem să scriem, atât noi cât și tu, despre ce facem zi de zi, despre ce am mai gătit astăzi, despre ce rochie ne-am cumpărat, despre ce mofturi a mai făcut partenerul în dimineața asta, despre Viagra für Frauen ce carte bună ne-a mai picat în mână, despre unde am fost week-endul trecut, despre cum ne-am decorat biroul, despre evenimentele la care am participat săptămâna aceasta, despre ce putem face pentru a schimba în bine comunitatea în care trăim.

Nu există o redacție cu acces interzis. Și tu poți fi editor Belva pentru simplul motiv că ai ceva important de împărtășit. Nu suntem specialiste în sexologie, psihologie sau medicină. Suntem femei simple care au ceva de spus și care învață din experiențele proprii și ale celor din jur. În fiecare zi te vom provoca să te răsfeți, oferindu-ți Răsfățul Zilei: un lucru pe care te îndemnăm și ne îndemnăm să îl facem pentru a ne menține acel zâmbet necesar în fiecare zi.

Cine este Belva?

Belva este o femeie în primul rând amuzantă, inteligentă și activă. Este matură în decizii, dar se copilărește ori de câte ori are ocazia. Greșește ca orice om, dar trece peste greutăți cu zâmbetul pe buze și cu lecția învățată. Este plină de energie pozitivă și se implică în toate activitățile din jurul ei. Are un job sau afacerea ei, și totuși reușește să facă și alte activități conexe pentru sufletul ei. Are grijă de ea, este mereu curată și decentă, niciodată vulgară, ci doar atât cât să fie sexy și apreciată.

Nu este genul de femeie ”glamorous” care își cumpără haine de fițe și care frecventează doar locurile scumpe pentru că așa îi dictează societatea. Belva este o femeie creativă care face cele mai frumoase și originale combinații de îmbrăcăminte. Pentru că Belva are un stil propriu și nu acceptă tiparele impuse. Pune mare preț pe creativitate, astfel că își decorează frecvent casa și spațiul de muncă.

Belva nu urăște bărbații și nu militează împotriva lor. Este cea mai bună prietenă a lor și crede cu tărie în ideea de egalitate. Mai mult decât atât, își face întotdeauna partenerul mândru de ea și îl sprijină în toate proiectele și deciziile acestuia. Belva nu este o supereroină. Este o femeie normală, care este respectată de oamenii din jurul ei și care se împarte între familie, job, prieteni și dezvoltare personală. Belva nu este o femeie întreținută. Belva se răsfață singură și se bucură de micile plăceri din fiecare zi.

Este femeia care se trezește dimineața pentru a pregăti micul dejun și cafeaua, care pregătește copiii de școală, care citește ziarele și cele mai bune cărți, care are o carieră ce îi aduce satisfacții, care merge la sală și aleargă ori de câte ori prinde un moment liber, care are grijă ca ea și familia ei să mănânce sănătos și bine, care merge în week-end în aer liber, care își face întotdeauna timp de călătorii, care nu se pune întotdeauna pe ultimul loc și care nu uită niciodată de nevoile și de dorințele ei.

Belva se răsfață în fiecare zi nu cu lucruri scumpe, ci cu lucruri care o fac mândră și apreciată. Și face asta 365 zile pe an. Este vorba de un răsfăț pe care o femeie ar trebui să îl aibă în fiecare zi… ceva care să o facă să zâmbească și să se simtă împlinită. Belva nu este o femeie întreținută, alintată de parteneri bogați, ci o femeie care se respectă și care găsește răsfăț în fiecare lucru mărunt: un cappuccino delicios, o carte bună, o seară liniștită, o melodie veche, un pahar de vin la bucătărie, un contract încheiat cu succes etc.

De ce Belva?

Numele a venit ca o inspirație pentru ceea ce a fost Belva Ann Lockwood, prima femeie din istorie care a candidat la funcția de președinte al unei țări, prima femeie avocat care a pledat în cadrul Curții Supreme, mamă, soție, profesoară, scriitoare, politician, avocat și militantă a drepturilor femeii. Te invităm să ne cunoaștem, să vezi cine scrie pe Belva, cum poți fi și tu editor Belva și, mai ales, ce ne motivează să scriem sub numele Belva.

Cunoaște echipaNoi suntem Belvele, adică femeile care îți reamintesc să faci zilnic ceva pentru tine. Dacă ne împărtășești stilul, pasiunea pentru scris și pofta de viață, atunci te așteptăm alături de noi!


Andreea Ignat

Story Tailor | PR | Blogger | Trainer


Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Îmi place să mă implic în viața comunității și să las ceva bun în urmă. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și îmi trăiesc visul, acela de a trăi din scris.

Am o agenție de PR și, printre altele, scriu pe mai multe bloguri. La capitolul pasiuni, bifez scrisul, cititul, muzica veche și joaca creativă. Îmi place să mă ghidez după ideea că uneori lucrurile nu sunt chiar așa cum te așteptai să fie. Uneori, ele sunt chiar mai bune!Anamaria Ghiban

Profesor limba română


Cine sunt eu?! Cred nici eu nu știu cu adevărat... și încă mai încerc să aflu. Mi se spune uneori că sunt complicată, dar în complexitatea asta a mea, îmi place să mă bucur de cele mai simple lucruri. Cred cu tărie că nimic din ceea ce trăim nu este întâmplător și că totul, absolut totul are un sens, în căutarea căruia ne perindăm prin viață.

Le predau tinerilor limba și literatura română la școală, scriu pe unde apuc, dar cel mai des pe blogul meu de suflet, Fascinație, conduc pe jumătate o firmă de servicii web și publicitate și mă implic într-o mulțime de proiecte de toate felurile, pentru că... îmi place. Dacă aș putea, aș călători fără încetare prin lume... Zâmbesc des, plâng la fel de des, merg până în pânzele albe atunci când știu că am dreptate și sunt iremediabil îndrăgostită de Paris. Și încă ceva... sunt convinsă că atunci când vrei Binele și Frumosul... lumea devine mai bună și mai frumoasă.Alina Munteanu

Marketing Specialist | Project Manager


Sunt o femeie cu multe incertitudini, vegetarian convins cu o poftă avidă de cunoaștere. Am absolvit marketing și în viața profesională gestionez campanii de marketing și sunt project manager în multinațională. Sunt viitoare soție (săracul de el...) și am în casa un motan grăsan portocaliu.

În timpul liber încerc să îmbin mai multe: sport, scris, citit, călătorii și prieteni. Nu cred în religie, dar cred în sursa divină, karma și mai presus de toate iubesc viața.Adelina Tomescu

Make-up Artist & Lifestyle Blogger


Sunt absolventă a facultății de Drept, dar mereu am cochetat cu scrisul și cu artele frumoase. Iubesc animalele, în special câinii și pisicile, iar visul meu e să am cândva o căsuță în Provence sau în Anglia rurală, unde să citesc și să beau ceai. Printre pasiunele mele se numără parfumurile, cărțile și machiajul.

Mă consider realistă, nu îmi place să visez cu ochii deschiși. Cred că astfel mă feresc de suferința inutilă.Alina Balaban

Expert Achiziții Publice


Sunt de profesie economist, lucrez în domeniul achizițiilor, îmi place ceea ce fac și merg cu drag la muncă în fiecare zi. Sunt o norocoasă pentru că fac ceva ce îmi place dar mai ales pentru că am o familie frumoasă! Sunt mama unui băiețel sugubat pe care îl ador și soția unui sociolog pasionat de psihologie!

Sunt o persoană optimistă, pozitivă, loială și încerc să văd partea plină a paharului. Îmi place să citesc, să călătoresc, îmi place muzica și să gătesc.Raluca Mărgean

Blogger


Sunt o femeie care iubește. Iubesc copiii, iubesc cărțile, iubesc călătoriile, iubesc viața. Viața mea e plină de culoare și îmi place să stropesc din belșug în jurul meu, să-i colorez și pe alții... Tot ce-mi doresc eu de la viață este să-mi pot păstra zâmbetul cât mai mult timp (pentru totdeauna, dacă se poate) și să-mi văd copiii fericiți. Restul sunt detalii care mă ajută să-mi îndeplinesc scopul mai sus definit.

Scriu pentru că-mi place. Nu știu dacă mă va duce undeva pasiunea asta, dar uneori am nevoie să fac câțiva pași chiar dacă nu știu încotro... Mă bucur de plimbare!Mariana Macovei

Copywriter & Blogger


Sunt o femeie optimistă și cred cu tărie în faptul că tot ce ni se întâmplă e spre bine. Sunt moldoveancă, din Republica Moldova și mă mândresc cu tradițiile și cultura strămoșilor noștri. Cred în oameni și în energia pe care o simt de la ei. Sunt mamă de gemeni și sunt tare recunoscătoare lui Dumnezeu pentru această minune. Greșesc deseori, dar mă ambiționez să cred că fiecare greșeală mă face mai înțeleaptă.

Mi-a plăcut dintotdeauna să scriu, mi-e mai ușor să mă exprim în scris, dar lucrez cu vitejia și curajul meu să pot fi la fel de liberă și în comunicarea față în față. De 2 ani și jumătate scriu pe blogul personal despre emoțiile mele, despre transformarea mea într-o variantă mai bună și despre tot ce mă impresionează. Pasiunile mele mari sunt scrisul și cititul. Ador mirosul cărților, foșnetul paginilor și savoarea fiecărui cuvânt din carte. Sunt tare onorată să fac parte din echipa Belva!