bastarda-istanbulului-elif-shafak
De vorbă cu bastarda Istanbulului despre genocid
October 19, 2017
Tu știi câte zile mai sunt până la Crăciun?
October 27, 2017

Bărbații caută sfaturi despre femei – le dăm o mână de ajutor?

Bărbații-caută-sfaturi-despre-femei

Dragelor, poate nu știați, dar unii bărbați chiar caută ajutor și sfaturi pentru a găsi modalități de a intra în vorbă cu noi. Doar că noi, femeile așteptăm ca lucrurile să fie anticipate, ca cineva să ne ghicească gândurile și să ne surprindă. Am o veste pentru cele care cred asta – nu se va întâmpla niciodată sau cel puțin nu prea curând. Și vă spun și de ce:

  1. Nimeni nu te cunoaște atât de bine încât să știe exact ce îți dorești;
  2. Uneori nici tu nu știi ce vrei;
  3. Nu s-a inventat încă cititorul de gânduri, deși o mână de bărbați disperați muncesc zi și noapte ca să facă acest lucru posibil. Le urez, evident, mult succes!

Acestea fiind spuse, aș vrea să vă relatez o discuție interesantă purtată cu doi interlocutori din genul masculin zilele trecute și să vă cer puțin ajutorul. Subiectul discuției este „cum intri în discuție cu o fată/femeie?”. Pauză de râs sau reflectat, după caz.

Aș vrea să dau câteva indicative despre cei doi pentru a oferi un pic de context situației.Ambii independenți din punct de vedere financiar, trecuți printr-o relație de lungă durată care s-a încheiat din motive de „avem obiective diferite în viață”, inteligenți și chiar amuzanți atunci când ajungi să îi cunoști. Acestea fiind spuse…

Conversând despre diverse am ajuns, oarecum inevitabil la discuția despre femei. Și spun inevitabil, pentru că atunci când un băiat cunoaște o fată de treabă și „ocupată”, îi va cere sfatul în materie de relații. Hai, să vă relatez pe scurt conversația.

Băieții: Unde găsești fete în ziua de astăzi?

Eu: Ați încercat Tinder (spus mai în glumă mai în serios)?

Băieții: (ochi dați peste cap) Nu găsești nimic serios acolo, e prea ciudat.

Eu: În Copou e plin de fete, mergeți la o plimbare și sigur găsiți ceva. (primul lucru care mi-a venit în minte, aș spune neinspirat).

Băieții: Mda sigur! Și cum abordezi o fată în parc?

Eu: Salut sunt Mihai, te-am zărit întâmplător și mi-ar plăcea să te cunosc. (din nou, primul gând care mi-a trecut prin minte).

Băieții: Da sigur (spun ei râzând). Uite facem un test și ne ducem duminica pe Copou și vedem câte fete îmi dau numărul de telefon dacă mă duc cu replica asta …

Eu: Nu cere și tu numărul de telefon din prima e cam riscant… Poate un nume, o pagină de Facebook, o cafea… Depinde.

Conversația s-a terminat brusc aici. Evident am rămas puțin pe gânduri pentru că, vorbind cinstit, nici eu nu știu cum aș reacționa la o astfel de situație. Meditând puțin îmi dau seama de fapt că există N variații la aceste situații și că cele mai multe țin de context. Cei drept nici noi fetele nu facem abordarea ușoară. Băieții despre care vorbesc sunt oarecum timizi în primă instanță (sunt din categoria celor care citesc, apropo de asta). Iar noi dragelor, nu le facem viața ușoară. Călătorim mereu însoțite de unul sau mai mulți paznici, evident femei, care sunt gata să ne „scape” dintr-o conversație și care îți vor da cel puțin zece păreri diferite legate de cum este un bărbat. Ca o paranteză, părerile sunt formate în primele două secunde, când bietul om nici nu a reușit să deschidă bine gură. Dar asta e altă poveste…

Acestea fiind spuse aș vrea să cer ajutor pentru acei bărbați serioși care vor să găsească femei așa inteligente și faine ca voi. Așadar Belve dragi cum răspundeți voi la întrebarea „Cum v-ar plăcea să fiți abordate de un bărbat?” Haideți să dăm o mână de ajutor bărbaților care chiar merită un sfat bun și un gând de înțelegere.

Sursă imagine: pic.me

Share
Alina Munteanu
Alina Munteanu
Sunt Alina, o femeie cu multe incertitudini, vegetarian convins cu o poftă avidă de cunoaștere. În viața profesională sunt om de marketing, iar în timpul liber scriu, citesc și fac planuri de călătorii.

4 Comments

  1. Smaranda says:

    Mie nu-mi place sa fiu abordata de un barbat :)) Stiu ca nu e raspunsul asteptat, dar e sincer. Probabil ar fi o idee buna sa am nevoie de ceva si un tip (care macar sa para normal) sa-si dea interesul sa ma ajute – pont: tineti mereu o bricheta functionala in buzunar, you never know. Alta chestie: nr de telefon nu se da oricui si oricum; daca o femeie are o conversatie interesanta cu un barbat si crede ca i-ar placea sa repete experienta, atunci poate ii da numele de facebook si mai discuta online, inainte de a stabili o intalnire. E o chestie de incredere si afinitati descoperite, nu exista o reteta magica universal valabila. Oamenii se deschid si stabilesc legaturi cu persoanele cu care pot interactiona normal, fara falsitati si “cuvinte cheie”. Conteaza prima impresie (no point in being politically correct about it), conteaza politetea si serviabilitatea, curtoazia si zambetul. Privirea directa (fara sa fie creepy) si atitudinea corpului, pe langa cele spuse deja, vor determina succesul unei “abordari”. Dar, cum ziceam, eu sunt “inabordabila”, so keep that lighter in your pocket, guys! 🙂

  2. Pai… sa ma surprinda cu ceva smart. Sau… sa-mi ceara o parere despre ceva si sa se prefaca tare interesat, sa-mi ofere o floricica ce seamana cu zambetul meu – bleah, ultima e chiar friscoasa rau, dar poate merge uneori 🙂
    Hai, succes, dragilor, iesiti din standarde si face tumbe, dati cu var, umpleti jardiniere si dati cu matura in fata fetelor, ca orice e altfel si nu sare coarda bunelor maniere, e OK!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.